Recept: Kameni sladkorčki

SESTAVINE

  • 2 lončka vode
  • 1 lonček belega koruznega sirupa
  • 3,5 lončka sladkorja
  • 1/4 čajne žličke vinskega kamna
  • 1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 3 kapljice modrega barvila za hrano v gelu

RECEPT

Zmešajte vse sestavine in zmes pustite vreti, dokler ne doseže 148°C (uporabite termometer za hrano). Nalijte na pladenj (z višji robovi, lahko tudi pekač), da se ohladi. V približno eni uri se ohladi in lahko ga razkosate na koščke.

Za obiske ali pa za majhne sladice čez dan so kamene slaščice izvrstna rešitev. Vsekakor vredni poskusa. Kako pa se je zdel vam? Izkušnje lahko delite v komentarjih spodaj!


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Lahka pekoča piščančja lazanja
Naslednji članekMavrična pena