Čas priprave: 20 min

Čas kuhanja: 45 min

Ves čas: 1 h 5 min

SESTAVINE

  • 2 piščančja prsa, brez kosti in kože, narezana na kocke
  • 8 do 12 rezin slanine,
  • ¾ lončka rjavega sladkorja
  • sol in poper (po okusu)
  • peteršilj

NAVODILA

  1. Segrejte pečico na 176 °C.
  2. Pekač pokrijte z alu-folijo, to vas bo rešilo drgnjenja pekača kasneje. Na pekač položite mrežo (za piškote). Na plitev krožnik natresite sladkor.
  3. Piščanca potresite s soljo in poprom.
  4. Glede na to, kako debele so rezine slanine, jo razrežite na pol ali na tretjine. Vsak košček piščanca ovijte z koščkom slanine. Ni potrebe po zobotrebcih, slanina se bo piščanca prijela. Ovitega piščanca povaljajte v sladkorju in vsak košček prekrijte s sladkornim plaščem.
  5. Koščke polagajte na pripravljen pekač in spet potresite s soljo in poprom.
  6. Pecite približno 45 minut, dokler ni slanina zapečena in hrustljava.
  7. Servirajte okrašeno s peteršiljem.

 

 

Že ko sem prvič prebral ta recept, sem ga hotel poskusiti in okusiti. Zdi se mi, da bo vredno, saj je recept slišati zanimiv. Je tudi preprost in primeren za otroke, tako da se ga bo dalo uporabiti prav kmalu.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekGalakatični “Slime”
Naslednji članekRecept: Lahka pekoča piščančja lazanja