Ta jed (iz samo 4 sestavin), je ena najboljših mehiških jedi, kar ste jih kdaj okusili. Izzivam vas, da enega koščka ne pojeste takoj, ko jih spečete. Mislim, da vam ne bo uspelo.
SESTAVINE
- 34 ml Enchilada omake
- 2-3 lončke naribanega sira
- 6 koruznih tortilj, premer 15 cm
- 2 piščančje prsi
POSTOPEK
- Vsak kos piščančjih prsi razrežite na približno 3 dele, da se hitreje skuha, in jih dajte v manjši lonec. Čeznje nalijte Enchilada omako in pokrito kuhajte na majhnem ali srednjem plinu, dokler ni piščanec popolnoma skuhan, okoli 20 minut. Voda ni potrebna, skuhal se bo v Enchilada omaki. Ne pozabite občasno premešati, da se zmes ne prime dna posode.
- Piščanca vzemite iz lonca in ga razkosajte z dvema vilicama.
- Pečico ogrejte na 190°C.
- Začnite sestavljati lazanjo. Najprej v pekač po dnu razporedite približno ¼ lončka preostale Enchilada omake. Jaz sem uporabila daljši pekač, da sem lahko dala počez 2 tortilji. Postavite 2 tortilji na dno, nanje ⅓ piščanca in ⅓ ostale omake. Posujte z ⅓ sira in ponovite z 2 tortiljama, piščancem, omako in sirom. Ponavljajte še s preostalimi sestavinami do zadnje plasti.
- Pecite 20 do 30 minut nepokrito, dokler se sir na vrhu ne stopi in porjavi.
- Servirajte toplo.
PREHRANSKE INFORMACIJE
- Kalorije: 454
- Maščobe: 17.9 g
- Nasičene maščobe: 8.9 g
- Ogljikovi hidrati: 53.8 g
- Sladkor: 0.8 g
- Natrij: 284 mg
- Vlaknine: 19 g
- Beljakovine: 31.9 g
- Holesterol: 77 mg
Torej, kakšen se vam je zdel recept? Upam, da že po prvem branju v vas vzbudi željo po mehiški hrani. Ste ga preizkusili doma? Svoje izkušnje lahko delite v komentarjih.
Zadnji prispevki
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse
- Optična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah imate dober vid
- Recept za leno pito z višnjami in kokosom, navdušeni boste
- Naredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način
- Telečja pleča pečena v pečici. Sočno in mehko meso, ki vsakogar navduši