Ta jed (iz samo 4 sestavin), je ena najboljših mehiških jedi, kar ste jih kdaj okusili. Izzivam vas, da enega koščka ne pojeste takoj, ko jih spečete. Mislim, da vam ne bo uspelo.

 

SESTAVINE

  • 34 ml Enchilada omake
  • 2-3 lončke naribanega sira
  • koruznih tortilj, premer 15 cm
  • 2 piščančje prsi

POSTOPEK

  1. Vsak kos piščančjih prsi razrežite na približno 3 dele, da se hitreje skuha, in jih dajte v manjši lonec. Čeznje nalijte Enchilada omako in pokrito kuhajte na majhnem ali srednjem plinu, dokler ni piščanec popolnoma skuhan, okoli 20 minut. Voda ni potrebna, skuhal se bo v Enchilada omaki. Ne pozabite občasno premešati, da se zmes ne prime dna posode.
  2. Piščanca vzemite iz lonca in ga razkosajte z dvema vilicama.
  3. Pečico ogrejte na 190°C.
  4. Začnite sestavljati lazanjo. Najprej v pekač po dnu razporedite približno ¼ lončka preostale Enchilada omake. Jaz sem uporabila daljši pekač, da sem lahko dala počez 2 tortilji. Postavite 2 tortilji na dno, nanje ⅓ piščanca in ⅓ ostale omake. Posujte z ⅓ sira in ponovite z 2 tortiljama, piščancem, omako in sirom. Ponavljajte še s preostalimi sestavinami do zadnje plasti.
  5. Pecite 20 do 30 minut nepokrito, dokler se sir na vrhu ne stopi in porjavi.
  6. Servirajte toplo.

PREHRANSKE INFORMACIJE

  • Kalorije: 454
  • Maščobe: 17.9 g
  • Nasičene maščobe: 8.9 g
  • Ogljikovi hidrati: 53.8 g
  • Sladkor: 0.8 g
  • Natrij: 284 mg
  • Vlaknine: 19 g
  • Beljakovine: 31.9 g
  • Holesterol: 77 mg

Torej, kakšen se vam je zdel recept? Upam, da že po prvem branju v vas vzbudi željo po mehiški hrani. Ste ga preizkusili doma? Svoje izkušnje lahko delite v komentarjih.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKoščki piščanca in slanine
Naslednji članekRecept: Kameni sladkorčki