Sestavine za preliv

  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 1/2 skodelice sladkorja (priporočamo, da ga nadomestite z naravnim sladilom brez kalorij stevia)
  • 1/4 žličke soli
  • ½ skodelice masla

Sestavine za torto

  • 4 žlice mehkega masla
  • 1,5 skodelice večnamenske moke + še malo za ponev in 1 čajno žličko za borovnice
  • 1,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/4 čajno žličko soli
  • 1/4 čajne žličke pimenta
  • 3/4 skodelice sladkorja (raje zamenjajte s stevio)
  • 1 veliko jajce
  • 2/3 pinjenca
  • 1,5 skodelice borovnic

Postopek

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Pripravite preliv: v srednje veliko posodo zmešajte moko, sladkor oz. stevio in sol. Dodajte maslo in mešajte in gnetite, da dobite veliko, vlažno gmoto.

Pekač namažite z maslom in potresite z malo moke.

V srednje veliki posodi zmešajte 1,5 skodelice moke, pecilnega praška, sode, soli in pimenta.

V veliki posodi z električnim me stepite zmehčano maslo in sladkor oz. stevio dokler ni masa malce puhasta. Dodajte jajce in ponovno dobro stepite.

Dodajte mešanico moke in pinjenca in mešajte (masa bi morala biti zelo čvrsta).

V veliki skledi zmešajte borovnice in preostalo žlico moke, nato jih vmešajte v maso, ki ste jo naredili malo prej ter vse skupaj prestavite v pekač.

Ko ste maso lepo razporedili v pekač, preko enakomerno nanesite maso preliva.

Dajte v pekač in pecite dokler ne dobi zlato-rjave barve, kar je nekje 45 do 50 minut. Pustite, da se popolnoma ohladi.

Dober tek!


Zadnji prispevki

Prejšnji članekS to rastlino vam bo uspelo shujšati!
Naslednji članekVaš otrok slabo spi? Poskrbite za zadosten vnos omega-3 maščob!