Kaj je vaš najljubši del poletja? Za veliko ljudi je to pečenje na žaru. Ni boljšega načina za kuhanje hrane kot na žaru, s tem se strinja veliko ljudi.

 

Če pa izvzamemo odlično hrano, je druženje s prijatelji in družino ob žaru zelo zabavno. Ko bi samo rad malo pojedel, užival ob ljudeh ki jih imaš rad, in se sprostil, je najhujša stvar, ki se ti lahko zgodi, da se hrana prilepi na žar. To je tudi eden izmed najpogostejših nezgod ob peki na žaru, a se pred njo lahko zavarujemo.

 

Večina ljudi bo z oljem namakala žar, ampak to ne bo kaj prida pomagalo.

Najboljši način je krompir. Prerežite ga na pol in zabodite z vilicami (prerezana stran naj bo obrnjena navzdol).

 

Ko se žar ogreje, s prerezano stranjo krompirja podrgnite po žaru. Čez nekaj časa se bo zaslišalo cvrčanje. Perfektno.


Za vse skupaj pa je kriv škrob, ki ustvari pregrado med hrano in žarom, in ne vsebuje nobenih nevarnih kemikalij.

Ponovite, preden na žar naložite novo porcijo.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKozarec vina in kozarec vode, zgodi se čudež
Naslednji članekPlavalni črv, razrezan na dele … Razlog je preprosto genialen