Kdo si ne bi privoščil kupa puhastih palačink na svež jesenski vikend?
Čeprav so same po sebi že prava poslastica, jih lahko preprosto nadgradimo z eno samo sezonsko sestavino – bučo. Bučni pire je prava jesenska superhrana, ki bo obogatila okus palačink in še bolj zdrave bodo postale.
Zakaj ravno buča?
Buče niso samo okras za noč čarovnic – so tudi zakladnica zdravja. Bučni pire vsebuje veliko antioksidantov, kalija in vlaknin, poleg tega pa je zelo nizkokaloričen. Namesto da bi za pripravo palačink uporabili maslo ali olje, ga lahko nadomestite kar z bučnim pirejem. Tako dobite enako sočne palačinke, a z manj maščobami.
PREBERITE TUDI: 5 trikov, s katerimi boste spekli tanke, mehke in okusne palačinke

Če dodate še nekaj bučnih semen, dobite odličen vir beljakovin, čeprav ta morda niso najboljša izbira za testo. Bolje jih je potresti čez že pečene palačinke.
Kako ga uporabiti v palačinkah
Bučni pire lahko uporabite na dva načina:
- namesto olja ali masla – v razmerju 1 : 1,
- namesto enega jajca – ¼ skodelice bučnega pireja nadomesti eno jajce.
Na ta način palačinke ostanejo rahle in puhaste, hkrati pa dobijo prijetno jesensko aromo.
Dodatek bučnega pireja palačinkam doda hranilno vrednost, zmanjša vsebnost maščob in jih obogati z vlakninami in minerali. Jesenski zajtrk tako postane še bolj okusen in zdrav, brez da bi pri tem izgubili mehkobo in prijeten okus palačink.

















































