Ta domači jabolčni čips je preprost za pripravo in odličen zdrav prigrizek, poln naravne sladkobe in arome cimeta. Priprava v cvrtniku na vroč zrak omogoča, da jabolčne rezine postanejo čudovito hrustljave brez dodanega olja.

Sestavine

  • 3 velika jabolka
  • ½ čajne žličke mletega cimeta

Postopek

  1. Jabolka operemo in osušimo. Po želji jih olupimo ali pustimo neolupljena. Nato jih narežemo na zelo tanke rezine (priporočljivo je uporabiti rezalnik mandolina za enakomerno tanke rezine). Nasvet: Ne narežite vseh jabolk naenkrat, saj hitro porjavijo – narežite jih eno za drugo.
  2. Rezine razporedimo v eno plast v košaro cvrtnika in jih enakomerno potresemo s cimetom. Po želji lahko dodamo tudi malo rjavega sladkorja za dodatno sladkobo.
  3. Jabolčne rezine pečemo v cvrtniku na 150 °C približno 15–20 minut. Vsakih 5 minut jih premešamo ali obrnemo, da se enakomerno zapečejo. Med peko se lahko rahlo premikajo, kar je povsem normalno.
  4. Ko so jabolčne rezine zlato rjave in hrustljave, jih vzamemo iz cvrtnika in pustimo, da se popolnoma ohladijo – s tem bodo postale še bolj hrustljave.
  5. Jabolčni čips lahko takoj postrežemo ali pa ga shranimo v zaprti posodi, da ostane svež.

Hrustljavi jabolčni čips iz cvrtnika na vroč zrak

PREBERITE TUDI: Recept za odlično jabolčno pito, ki vas bo navdušila


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKače sovražijo te 3 rastline, posadite jih in ne bodo prišle na vaše dvorišče
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #100