Osvežilna in preprosta jagodna torta je popolna izbira za tople dni ali kot rojstnodnevno presenečenje.

Sočen biskvit, nežna vanilijeva krema in sveže jagode ustvarijo harmonično sladico, ki bo navdušila vse generacije. Recept za jagodno torto je napisan spodaj.

Video recept

Sestavine

Za biskvit:

  • 7 jajc
  • 175 g sladkorja
  • 210 g moke
  • 1 pecilni prašek

Za vanilijevo kremo:

  • 1 l mleka
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 110 g sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 3 rumenjaki
  • 250 g margarine (sobne temperature)

Za jagodno plast:

  • 500 g narezanih jagod
  • 500 ml stepene smetane ali 5 vrečk šlag pene (pripravljene po navodilih)
  • nekaj jagod za okras
  • sok 1 limone (za premaz jagod)

Za ganaš :

  • 100 g bele čokolade
  • 150 ml stepene smetane

Postopek

  1. Priprava vanilijeve kreme: V skledi zmešajte puding, sladkor, vanilijev sladkor, rumenjake in malo hladnega mleka. Preostanek mleka zavrite, nato med mešanjem prilijte pripravljeno zmes in kuhajte, dokler se ne zgosti. Kremo prelijte v skledo, pokrijte s prozorno folijo in ohladite. V ohlajeno kremo dodajte margarino sobne temperature in premešajte do gladkega.
  2. Priprava biskvita: Stepite beljake v čvrst sneg, postopoma dodajajte sladkor. Dodajte rumenjake in na kratko premešajte. Previdno vmešajte moko s pecilnim praškom. Vlijte v model premera 26 cm in pecite 40 minut pri 180 °C. Ohlajen biskvit razrežite na tri enake plasti.
  3. Sestavljanje torte: Na prvo plast biskvita namažite malo kreme in nanjo razporedite jagode. Biskvit obrnite s kremo navzdol čez jagode. Na vrh namažite kremo in znova dodajte jagode, nato ponovite z zadnjim biskvitom. Torto premažite s stepeno smetano.
  4. Pripravite ganaš: čokolado in smetano segrejte, prelijte po vrhu torte .
  5. Za okras: jagode pomočite v limonin sok, obrišite in razporedite po torti.

Nasvet

Jagode za okrasitev vedno na hitro pomočite v limonin sok – tako bodo dlje časa ostale lepe in sveže.

PRIPRAVITE TUDI: Kapri kocke – kremasta sladica z jagodami in vanilijo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: Naravni prašek za pranje perila, narejen s tremi sestavinami
Naslednji članekKako pravilno skrbimo za kumare na vrtu, da bo pridelek bogat?