Splošno napačno prepričanje je, da je treba večino zelenjave na vrtu posaditi spomladi. Za številne sorte zelenjave boste morali posejati semena ali sadike kmalu po zadnji zmrzali, vendar odstopanje od običajnih časovnih okvirov ne bo nujno otežilo ali prekinilo pridelave. Odleglo vam bo, ko boste vedeli, da imate še dovolj časa. Odvisno od tega, v katerem delu države živite, lahko izbirate med različnimi pridelki. Tukaj je seznam zelenjave, ki jo lahko posadite junija, skupaj z nekaj koristnimi nasveti za začetek.

1. Redkvice

Junij je pravzaprav odličen čas za sajenje poletnih sort redkvic, ki hitro dozorijo v zemlji. Ko vročina doseže vrhunec, lahko okus te zelenjave postane preoster.

Namig: redkvice ne glede na letni čas uspevajo v vlažnih, dobro odcednih tleh, zato pazite na to.

, Teh pet vrst zelenjave lahko še posadite junija, vendar morate biti pozorni na nekaj stvari

2. Krompir

To je zelenjava, za katero mnogi mislijo, da jo morate posaditi zgodaj spomladi, da boste dobili pridelek. Ni potrebno. Krompir ima povprečni čas zrelosti od 75 do 95 dni.

Nasvet: izogibajte se sortam krompirja, ki zorijo dlje.

, Teh pet vrst zelenjave lahko še posadite junija, vendar morate biti pozorni na nekaj stvari

3. Grah

Grah se običajno goji zgodaj spomladi in je znan kot posevek v hladnem vremenu, a če ste na pravem mestu in izberete sorto, ki je odporna na vročino, ga lahko dodate na svoj vrt. Večina traja približno 60 do 70 dni, da dozori.

4. Blitva

Blitva je še en vsestranski pridelek, saj je odporna na vročino. Z drugimi besedami, idealna izbira, če želite alternativo solati, špinači ali ohrovtu.

Nasvet: nekatere vrste blitve so bolj odporne na vročino kot druge.

5. Paradižnik

Nekateri vrtnarji morda trdijo, da bi morali biti vaši paradižniki v tem letnem času že v tleh. Če pa ste velik ljubitelj paradižnika in ga želite vključiti v svojo ponudbo poletnega vrta, vam to vseeno lahko uspe z izbiro pravih sort in močnih sadik.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #61
Naslednji članekRecept za mesno pito (burek), pripravljeno v 10 minutah