Ta bogata in svilnata čokoladna pita s kremastim ganache prelivom in svežim jagodičevjem je prava poslastica za vse ljubitelje čokolade.

Sestavine

Za biskvit

  • 110 g temne čokolade
  • 110 g (½ skodelice) masla
  • 2 jajci
  • 90 g (½ skodelice) sladkorja
  • 90 g (¾ skodelice) gladke moke
  • 4 g (¼ žlice) pecilnega praška

Za ganache preliv

  • 220 g mlečne čokolade
  • 130 ml (½ skodelice) vroče sladke smetane

Za dekoracijo

  • Sveže maline
  • Sveže borovnice
  • Sveža meta

Postopek

  1. Temno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici (približno 2 minuti) ali nad vodno kopeljo.
  2. V stopljeno čokolado vmešamo maslo in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
  3. V ločeni posodi stepemo jajca in sladkor z električnim mešalnikom, da se sladkor raztopi in zmes postane svetlejša.
  4. K jajčni mešanici postopoma dodajamo stopljeno čokolado in premešamo.
  5. Moko in pecilni prašek presejemo ter vmešamo v testo, da dobimo enotno zmes brez grudic.
  6. Testo vlijemo v pekač premera 24 cm, obložen s papirjem za peko. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 30 minut. Po peki pustimo, da se biskvit popolnoma ohladi.
  7. Mlečno čokolado prelijemo z vročo sladko smetano in mešamo, dokler ne dobimo gladkega in sijočega preliva.
  8. Ganache enakomerno prelijemo čez ohlajeno torto.
  9. Okrasimo s svežimi malinami, borovnicami in listi sveže mete.
  10. Torto postavimo v hladilnik za 30 minut, nato narežemo in postrežemo.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Slastna čokoladna tortica s samo 3 sestavinami


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Le redki opazijo mačko, ki se razlikuje od ostalih
Naslednji članekVzame ogromno življenj na leto: To so simptomi smrtonosne bolezni, ki jih ženske pogosto ignorirajo