Juhe se vedno priležejo k obrokom kot topla predjed, lahko pa tudi glavna, če zraven postrežemo kruhove cmoke ali solato in kruh. Tokrat smo za vas pripravili italijansko fižolovo juho, ki je prijetnega okusa in bo všeč tudi tistim, ki fižola ne obožujejo. Če jih moti konsistenca, ga preprosto spasirate.
Sestavine
- 2 korenčka
- 2 majhni čebuli
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 1,5 litra (6 kozarcev) vode
- 3 zrna črnega popra
- olivno olje
- 1 steblo zelene
- 1 pločevinka sesekljanega paradižnika
- 2 pločevinki belega fižola
- 100 g špinače
- 2 žlički posušene bazilike
- 1 čajna žlička posušenega origana
- sol po okusu
- poper po okusu
- 100 g špinače
- Parmezan
Postopek
Postopek je preprost. Le sledite navodilom v videoposnetku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak