Čeprav je priprava nekaterih sladic lahko zahtevna, je ta recept za pito s slivami enostaven in hkrati zelo okusen. Kombinacija nežnega testa in sočnih sliv bo zagotovo navdušila vse.

Sestavine

Za testo:

  • 230 g moke
  • 130 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 limonina lupinica
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1½ žličke ruma

Za nadev:

  • 700 g opranih in na četrtine narezanih sliv brez koščic
  • 60 g sladkorja
  • 1 žlica gustina

Postopek:

Priprava testa

  1. V skledi stepite maslo in sladkor, nato dodajte jajce in nadaljujte s stepanjem.
  2. Vmešajte moko, pomešano s pecilnim praškom, limonino lupinico, vanilijevim sladkorjem in rumom.
  3. Iz zmesi oblikujte kroglo in jo za pol ure postavite v zamrzovalnik.

Priprava sliv

  1. Operite slive, odstranite koščice in jih razrežite na četrtine.
  2. V skledi jih zmešajte s sladkorjem in gustinom.

Peka:

  1. Pekač dimenzij 20×28 cm obložite s papirjem za peko. Na dno enakomerno razporedite polovico testa.
  2. Na testo položite pripravljene slive.
  3. Preostalo testo nadrobite po slivah.
  4. Pecite približno 35-40 minut v pečici, segreti na 180°C.
  5. Počakajte, da se pecivo ohladi, nato ga narežite in postrezite.

Krhka slivova pita, ki bo navdušila vsakogar


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Le pravi oboževalci olimpijskih iger bodo vedeli, kateri znak je pravi
Naslednji članekParadižniki počasi dozorevajo? Tukaj je nasvet, kako jih pospešiti