Za vse ljubitelje čokolade in višenj je tukaj recept za pecivo, ki jih bo “sezulo”. Odlična kombinacija sladkega in kislega ter mehak biskvit.
Sestavine
- Biskvit
- 3 jajca
- 6 žlic sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 2 žlici olja
- 6 žlic moke
- 1 žlica kakava v prahu
- 1/2 pecilnega praška/5g
- 200 g odcejenih višenj
- Preliv
- 100 ml višnjevega soka
- 1 žlica sladkorja
- ekstrakt ruma po želji
- Krema
- 350 ml sladke smetane
- 100 g čokolade za kuhanje
- Glazura
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 ml sladke smetane
Postopek
- Jajca, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z električnim mešalnikom.
- Dodamo olje in nadaljujemo z mešanjem
- Počasi dodamo še kakav v prahu, moko in pecilni prašek.
- Narahlo premešamo.
- Vlijemo v pekač 28 x 18 cm in po vrhu nadevamo odcejene višnje.
- Pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut.
- Pripravimo preliv. Zmešamo sok od višenj, sladkor in po želji aromo ruma.
- Prelijemo čez biskvit, ki smo ga pred tem prepikali.
- Sladko smetano stepemo (300 ml). Čokolado in 50 ml sladke smetane skupaj stopimo in premešamo. Dodamo v stepeno sladko smetano in dobro premešamo.
- Premažemo čez ohlajen biskvit in postavimo v hladilnik, da se strdi.
- 100 g čokolade in 100 ml sladke smetane skupaj stopimo in premešamo.
- Prelijemo čez ohlajeno kremo.
- Postavimo v hladilnik za čez noč.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah
- Optična iluzija: Če kobilico najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za sirni souffle, izjemna jed, ki poboža brbončice