Ta kremna omaka s parmezanom je gosta, bogata in kremasta, najboljša ob kuhani zelenjavi ali testeninah.
Sestavine:
Maslo: Uporabite nesoljeno maslo, da boste lahko nadzirali količino soli, ki gre v omako
Moka: omaki doda gostoto
Smetana: Ker ni smetanove omake brez smetane
Mleko: Radi uporabljamo kombinacijo smetane in mleka, da omaka ni preveč bogata
Parmezan: Sveže nariban parmezan
Kremni sir: Uporabite samo zato, da dobi bolj kremno teksturo
Sol in poper: Po okusu začinimo, ko se omaka preneha kuhati
Postopek:
V moki stopite maslo in stepite. To je tisto, zaradi česar bo omaka gosta.
Vmešajte v smetano, mleko, parmezan in kremni sir. Še naprej stepajte, dokler se sir popolnoma ne stopi in ne ostane nobenih grudic. Če je omaka preveč gosta, dodajte malo več smetane, dokler ne dobite želene konsistence.
Začinimo s soljo in poprom, nato postrežemo. To omako je najbolje postreči takoj.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?
- Recept za slastnega piščanca po mediteransko – zdrav in enostaven obrok