Če se iz zdravstvenih, ali prehranskih razlogov izogibate moki, potem je ta recept za čokoladno torto brez moke idealen za vas. Pa še zelo preprost je za pripravo.

Sestavine

  • 165 g sesekljane čokolade za peko
  • 125 g masla
  • 150 g granuliranega sladkorja
  • 1 žlička instant espressa v prahu
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 3 jajca rahlo stepena
  • 40 g dobrega temnega kakava kakava
  • 180 g polsladkih čokoladnih koščkov
  • 120 ml goste smetane za stepanje
  • 2 žlici zmehčanega masla

Postopek

  1. Pekač namastite z zmehčanim maslom in vanj položite izrezan kos pergamentnega papirja. Nato dodajte še zmehčano maslo na vrh pergamenta in na stranice. Odložite za pozneje.
  2. V skledo, primerno za mikrovalovno pečico, dodajte drobno sesekljane koščke čokolade za kuhanje skupaj z maslom. V intervalih stopite v mikrovalovni pečici in pazite, da se čokolada ne pregreje. Segrevajte, dokler se ne stopi, in premešajte.
  3. Zdaj dodajte sladkor, vanilijo, stepena jajca in espresso v prahu. Z metlico mešajte do gladkega.
  4. Dodajte kakav v prahu in ponovno premešajte.
  5. Testo za torto vlijte v pripravljen pekač in pecite pri 180 stopinjah približno 25 minut.
  6. Ko je pečeno, pustite 15 minut hladiti v pekaču. Nato s tankim nožem potegnite po robu in obrnite na rešetko za hlajenje (tako da je spodnji del zdaj zgornji). Naj se popolnoma ohladi.
  7. Za pripravo čokoladnega ganacheja dodajte čokoladne koščke v skledo. Smetano zavrite (na štedilniku ali v mikrovalovni pečici). Nato vročo smetano prelijte čez čokoladne koščke.
  8. Mešajte, dokler ni gladko, nato dodajte zmehčano maslo in ponovno mešajte, dokler se popolnoma ne stopi in postane gladko.
  9. Pod hladilno rešetko postavite krožnik in torto prelijte s toplim čokoladnim ganachem.
  10. Ohladite.

Čokoladna torta brez moke, slastna je


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj je “bolezen X”, ki bi lahko bila 20-krat bolj smrtonosna kot covid 19
Naslednji članek10 stvari, ki jih nikoli ne smete pustiti v mrzlem avtu