Legendarne čokoladno ledene kocke, ki so jih pripravljale naše mame in babice. Vrhunska sladica, ki je nikoli ni dovolj. Pripravite jo po tem starem receptu, ki je že večkrat preverjen in navduši čisto vse jedce.
Sestavine
Biskvit:
- 6 jajc
- 6 žlic sladkorja
- 6 žlic moke
- 2 žlici kakava
- 4 žlice olja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Preliv za biskvit:
- 300 ml vode
- 12 žlic sladkorja
Krema:
- 1 liter mleka
- 18 žlic moke
- 250 g margarine
- 5 g vaniljeve arome
- 3 vanilijeve sladkorje
Glazura:
- 100 g temne čokolade za kuhanje
- 3 žlice olja
Postopek
- V skledo damo 6 jajc in sladkor ter mešamo dokler ne dobimo kremaste zmesi.
- V maso presejemo še moko, kakav in pecilni prašek, dodamo še olje in vmešamo z lopatko.
- Pekač namastimo in vanj vlijemo maso. Poravnamo in potresemo.
- Pečemo na 200 stopinjah, 15 minut.
- Pripravimo kremo.
- V lonec damo liter mleka, nekaj ga odvzamemo in v drugi skledi z njim premešamo moko in vanilijevo aromo.
- Lonec damo na ogenj in dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Mešamo, da se raztopi.
- Ko začne mleko vreti, mu dodamo mešanico z moko ter ob stalnem mešanju počakamo, da se zgosti.
- Ko je krema končana, dodamo v njo 250 g margarine ali masla. Mešamo, da se raztopi.
- Sirup pripravimo tako, da v vodo dodamo sladkor in segrevamo, dokler se ne raztopi.
- Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga napikamo z vilicami in prelijemo s sirupom. Na njega prelijemo kremo. Postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi.
- Ko je vse ohlajeno, pripravimo še glazuro. Čokolado segrevamo nad parno kopeljo in ji prilijemo olje. Prelijemo čez pecivo in znova ohladimo.
Video recept
Zadnji prispevki
- 5 nenavadnih vrtnarskih nasvetov, ki so resnično uporabni
- Recept za zdravo različico “majoneze”, ki ne obsedi v želodcu
- Optična iluzija: Vam uspe najti dva skrita prstana v manj kot 20 sekundah?
- Slastna, visoko proteinska sladica, pripravljena v 5 minutah
- Če boste kuhinjske krpe namočili v to tekočino, bodo vsi madeži izginili