Domov Recepti Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

Nekaj stvari preprosto ne smete pogrevati.

1277
0
SHARE

Verjetno veste, da uporaba mikrovalovne pečice ni zdrava in vam tega ne potrebujemo dodatno razlagati, ampak vsak se sam odloči kaj uporablja in katerim nasvetom bo sledil, ne bomo vam solili pameti.

Vseeno pa vas želimo opozoriti na določeno hrano, ki ob pogrevanju v mikrovalovni pečici spremeni strukturo, okus, postane strupena ali rakotvorna.

PREBERITE TUDI: 15 stvari, ki se jih morate znebiti za vedno

KROMPIR

Krompir, ki je pravilno ohlajen, se lahko zopet pogreje, vendar ne v mikrovalovni pečici, saj se na njem hitro razvije bakterija, ki je pogrevanje v mikrovalovki ne uniči.

Krompir

PIŠČANEC

Pogrevanje piščanca v mikrovalovni pečici ni zaželeno, saj vodi do spremembe naravnih beljakovin, ki vam lahko povzročijo prebavne motnje. Bolje bo, da ga pogrejete na štedilniku, pri nizkih temperaturah in počasi.

piščanec

GOBE

Gobe se ne smejo pogrevati na splošno, zato tudi pogrevanje v mikrovalovni pečici ni izjema.

JAJCA

Pogreta jajca spremenijo okus in niso užitna, lahko postanejo tudi strupena in vodijo do prebavnih motenj.

ŠPINAČA

Pogrevanje špinače povzroči nastanek nitritov, ki dokazano povzročajo raka.

RDEČA PESA

Rdeče pese se ne pogreva, saj postane ob pogrevanju neužitna in v nekatrih primerih celo rakotvorna.

HRANA Z VELIKO OLJA

Hrana, ki ima veliko olja ali je bila pripravljena v veliko olja, je neprimerna za pogrevanje, saj olje ne prenese visokih temperatur. Prav zato se v mikrovalovki izogibajte pogrevanju denimo ocvrtih jedi, saj lahko visoke temperature, katerim so jim izpostavljene površine, spodbudijo nastajanje škodljivih prostih radikalov.

RIŽ

Na rižu se hitro razmnožijo bakterije, ki so škodljive za zdravje, katere pa mikrovalovka ob pogrevanju ne uniči. Klasično pogrevanje na štedilniku bo veliko bolj primerno za riž.

PREBERITE TUDI: Kako si olajšamo čiščenje oken

ODDAJ ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.