Verjetno veste, da uporaba mikrovalovne pečice ni zdrava in vam tega ne potrebujemo dodatno razlagati, ampak vsak se sam odloči kaj uporablja in katerim nasvetom bo sledil, ne bomo vam solili pameti.

Vseeno pa vas želimo opozoriti na določeno hrano, ki ob pogrevanju v mikrovalovni pečici spremeni strukturo, okus, postane strupena ali rakotvorna.

PREBERITE TUDI: 15 stvari, ki se jih morate znebiti za vedno

KROMPIR

Krompir, ki je pravilno ohlajen, se lahko zopet pogreje, vendar ne v mikrovalovni pečici, saj se na njem hitro razvije bakterija, ki je pogrevanje v mikrovalovki ne uniči.

Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

PIŠČANEC

Pogrevanje piščanca v mikrovalovni pečici ni zaželeno, saj vodi do spremembe naravnih beljakovin, ki vam lahko povzročijo prebavne motnje. Bolje bo, da ga pogrejete na štedilniku, pri nizkih temperaturah in počasi.

Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

GOBE

Gobe se ne smejo pogrevati na splošno, zato tudi pogrevanje v mikrovalovni pečici ni izjema.

mikrovalovni pečici, Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

JAJCA

Pogreta jajca spremenijo okus in niso užitna, lahko postanejo tudi strupena in vodijo do prebavnih motenj.

mikrovalovni pečici, Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

ŠPINAČA

Pogrevanje špinače povzroči nastanek nitritov, ki dokazano povzročajo raka.

mikrovalovni pečici, Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

RDEČA PESA

Rdeče pese se ne pogreva, saj postane ob pogrevanju neužitna in v nekatrih primerih celo rakotvorna.

mikrovalovni pečici, Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

HRANA Z VELIKO OLJA

Hrana, ki ima veliko olja ali je bila pripravljena v veliko olja, je neprimerna za pogrevanje, saj olje ne prenese visokih temperatur. Prav zato se v mikrovalovki izogibajte pogrevanju denimo ocvrtih jedi, saj lahko visoke temperature, katerim so jim izpostavljene površine, spodbudijo nastajanje škodljivih prostih radikalov.

mikrovalovni pečici, Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

RIŽ

Na rižu se hitro razmnožijo bakterije, ki so škodljive za zdravje, katere pa mikrovalovka ob pogrevanju ne uniči. Klasično pogrevanje na štedilniku bo veliko bolj primerno za riž.

mikrovalovni pečici, Hrana, ki je NIKOLI ne pogrevajte v mikrovalovni pečici

PREBERITE TUDI: Kako si olajšamo čiščenje oken


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTole je enostaven in hiter modni trik za šik videz!
Naslednji članekGlede na Feng-Shui pravila postelje ne smemo imeti takole