Krompir je sestavina, ki v kuhinji nikoli ne manjka. Če želite nekaj prigrizniti, iz njega lahko naredite domači čips, ali pa hrustljave kocke, ki jih pomakate v omako. Všeč vam bodo.
Sestavine
- 250 g krompirja (2 srednje velika krompirja)
- 6 g grobe soli
- 10 g koruznega škroba
- 1 jajce
- 2 ščepca soli
- 150 g krušnih drobtin
- Olje za cvrtje
Postopek
- Krompir olupimo in narežemo na kocke.
- Narezanega namočimo v vodi, da odstranimo škrob. Pustimo stati 30 minut.
- Odcejenega prelijemo z vodo, dodamo sol in kuhamo na srednjem ognju približno 4 minute.
- Odstranimo ga iz vode in namočimo v hladno vodo.
- Pripravimo plastično vrečko, v katero damo škrob in krompir ter dobro premešamo.
- Razžvrkljamo jajce, ga solimo in vanj pomakamo kocke krompirja, ki jih nato povaljamo še po drobtinah.
- Na koncu jih spečemo v vročem olju.