Če imate odličen vrt, je treba malo delati. Včasih je treba v zemljo dodati stvari, da bodo vaše rastline zdrave. Oglejte si nasvete o tem, kako naravno dodati dušik na vrt.
Kako naravno dodati dušik na vrt
Včasih pomeni vrtnarjenje tudi veliko skrbi. V današnjem času ne morete imeti čudovitega vrta, tako da nekaj rastlin daste v zemljo in jih pustite. Treba je skrbeti za rastline in tla, včasih pa to pomeni, da morate dodati dušik.
Spodaj bomo opisali nekaj preprostih načinov naravnega dodajanja dušika na vaš vrt.
Kompost
Najbolje je začeti z dodajanjem dušika v tla, če začnete s pripravo lastnega komposta. To je trajnosten način, da vrtu zagotovite profil hranil, ki ga potrebuje za uspeh in mu ponudite najboljšo svežo hrano. Vzemite si čas in si ustvarite svoj kompost za odlično dolgoročno rešitev.
Kavna usedlina
Kavna usedlina je ena najlažje dostopnih možnosti za dodajanje dušika na vaš vrt. Kavno usedlino lahko uporabite tako, da jo vržete neposredno na vrt ali najprej kompostirate.
Reciklirajte vodo iz ribjih akvarijev
Odpadki, ki so jih v vodi pustile vaše ribe, so polni hranil, vključno z dušikom za vaš vrt. To je tako dobro za vaše rastline in nekateri sistemi za gojenje uporabljajo samo odpadke iz rib.
Da bi to izkoristili, vodo iz akvarija zlijte na vrt namesto v odtok. Če nimate rib, lahko v lokalni vrtni trgovini kupite emulzijo za redčenje in dodajanje na vrt.
Kompostirani gnoj
V gnoju je zelo veliko dušika. Zato ga ni mogoče dati neposredno na vrt (z izjemo zajčjih odpadkov) Na svoj kompostni kup dodajte gnoj, da se lahko razgradi ali kupite kompostiran gnoj.
Sajenje zelenjave
Zeleni fižol in grah sta odličen način za dopolnitev dušika v vrtnih tleh. Če želite izkoristiti ta naravni način dodajanja dušika v tla, je obračanje vrtnih gred odličen način.
Še nekaj nasvetov, ki vam bodo koristili pri vrtnarjenju:
Nasveti in triki za vrtnarjenje, ki bi jih moral poznati vsak
Slabi sosedje: 7 rastlin, ki jih nikoli ne smete posaditi drug ob drugo
Uporabite to stvar pri gojenju paradižnika, da izboljšate njegov okus