Izdelava skokic je preprosta in zabavno jih je preizkušati na preverjenih površinah. Najprej boste morali narediti 6 ločenih žogic, eno za vsako barvo v mavrici.

Za vsako posamezno žogico zmešajte:

  • 1/2 žličke Boraxa
  • 4 žlice koruznega škroba
  • 4 žlice tople vode

Uporabite majhno posodo in mešajte, dokler se vse sestavine ne raztopijo.

V ločeni posodi zmešajte:

  • 1 žlico belega lepila
  • 1 žlico Fluorescentne barve ali barve, svetleče se v temi

Dobro premešajte, dokler ni barva popolnoma zmešana z lepilom.  Če imate pri roki domače  lepilo,ki se sveti v temi, ga lahko uporabite in preskočite mešanje.

Ko so sestavine v obeh posodah dobro premešane, združite posodi.  Pustite sestavinam, da reagirajo med sabo in ne mešajte 1 minuto.  Ko mešate, se izoblikuje gost, sluzast material. Vzemite zmes iz posode in jo gnetite z rokami, oblikujte jo v žogico.

Ob gnetenju zmes izgubi občutek sluzavosti in postane trda in suha, a še vedno gnetljiva.

Ko naredite 6 takih žogic različnih barv, jih razdrite. Iz 6 enobarvnih žogic bomo naredili 6 mavričnih žogic.

Vzemite 6 različnih kosov različnih barv.  Preden jih izoblikujete v žogico, jih vse skupaj pregnetite in naredite iz njih mavrico. To je najzabavnejši del!

Opombe o žogicah skokicah:

  • Zmes za žogice skokice je zelo podobna sluzi, samo da je trdnejša. Žogice bodo izgubile obliko, če ne bodo uporabljene.
  • Kako obržati obliko žogice dalje? Pred igranjem jo postavite v hladilnik.
  • Te žogice so drugačne od kupljenih v trgovini. Ne odbijajo se tako visoko in ne na vseh površinah, a velik del zabave je izkušnja njihove izdelave.
  • Odrasli naj poskrbijo za borax in/ali za nadzor nad otroci.  Borax ni mišljen za porabo. Treba ga je shranjevati na mestih, nedosegljivih manjšim otrokom, ki bi hoteli borax jesti. Enako velja za zmes za žogice skokice.  Prosim za vašo odločitev, ali je dejavnost primerna za vaše otroke.


Upam, da vam je ta recept za zabavo všeč vsaj toliko kot meni! Komaj čakam, da ga preizkusim. Kdaj pa ga boste vi? Objavite svoje ideje, misli in kritike v komentarje spodaj!

loading...

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.