… oz. dokler ne potemni ali postane ves lisast od madežev vode in raznih kemijskih reakcij, kar se še zlasti rado zgodi pri kakšnih cenejših izdelkih.
In ker še tako slastna jed in popolno serviranje ni več okusna, če jo postrežemo z jedilnim priborom, polnim madežev, imamo izvrstno in zelo preprosto rešitev, kako očistiti potemnjen in flekast jedilni pribor.
PREBERITE TUDI: 15 stvari, ki se jih morate znebiti za vedno

Potrebujete

  • aluminijasta folija;
  • soda bikarbona;
  • nizka posoda ali pekač;
  • vrela voda;
  • čista, suha, mehka krpa.

Postopek

  1. Posodo oz. pekač obložite z aluminijasto folijo.
  2. Notri položite pribor in dolijte vrelo vodo. Voda mora povsem prekriti pribor.
  3. V vodo dodajte veliko žlico sode bikarbone in malo premešajte.
  4. Pustite, da se pribor namaka pol ure do uro – toliko, da lepo posvetli in madeži izginejo.
  5. Sperite s hladno vodo.
  6. Obrišite z mehko, suho krpo.

Pribor bo kot nov!

PREBERITE TUDI: Takole lahko očistite čevlje z bananinim olupkom


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZakaj posvojiti mačko iz zavetišča?
Naslednji članekIdeje za minimalistični poročni šopek