Ta recept za solato z dimljenim lososom in toplim krompirjem je osvežujoč in poln živih okusov. Idealna izbira za lahek obrok, kjer se odlično prepletajo kremasti avokado, pikantne kapre, sveža špinača in bogat okus dimljenega lososa.

Sestavine

  • 700 g majhnih krompirjev
  • 140 g dimljenega lososa, narezanega na koščke
  • 3 mlade čebule, narezane na tanke rezine
  • 2 žlici kaper, odcejenih
  • 1 zrel avokado, narezan na kocke
  • 3 žlice svežih listov kopra, sesekljanih
  • 1,5 skodelice opranih listov mlade špinače
  • Morska sol in sveže mlet črni poper

Preliv:

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • Sok in lupina 1 limone
  • 1 strok česna, mlet
  • 1 žlička gorčice

Postopek

  1. Krompir skuhamo v slani vodi, dokler ni mehak (približno 12-15 minut). Odcedimo in pustimo, da se nekoliko osuši na pari. Ko se nekoliko ohladi, ga olupimo in narežemo na tri dele.
  2. V veliki skledi zmešamo olivno olje, jabolčni kis, limonino lupinico in sok, mleti česen,  gorčico, sol in poper, dokler se dobro ne premeša.
  3. Topel krompir stresemo v skledo s prelivom. Toplota krompirja bo pomagala absorbirati okuse preliva.
  4.  Nežno primešamo mlado čebulo, kapre, avokado, dimljenega lososa, koper in liste mlade špinače.
  5. Dobro premešamo, da je vsaka sestavina prekrita s prelivom.
  6. Solato lahko postrežemo toplo ali sobne temperature.
  7. Na koncu okrasimo s svežim koprom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekBožanski kremast krompir s sirom, pečen v pečici
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidimo moškega, a zajčke na sliki opazijo le ljudje z visokim IQ-jem