Poznate koga, ki se je ustavil pri samo enem kosu madžarice? Tudi mi ne, saj se nihče ne more upreti čokoladni kremi in popolno hrustljavi skorjici, ki se kar stopi v ustih. Madžarica je z razlogom kraljica peciv pri sosedih Hrvatih in to dokazuje dejstvo, da si brez nje ne morejo predstavljati nobenega praznika ali slovesnosti. In če niste vedeli, je madžarica tradicionalno pecivo celinske Hrvaške in pravzaprav nima nobene zveze z Madžarsko in ni znano, od kod točno je dobila ime.

Sestavine

  • Oblati
  • 600 g navadne moke
  • 12 g praška za pecivo
  • 200 ml kisle smetane
  • 200 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 50 g margarine
  • ščepec soli
  • Krema
  • 1 liter mleka
  • 200 g sladkorja
  • 100 g ostre moke
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 5 žlic kakava
  • 1 žlica ruma
  • 200 g masla
  • Preliv
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 100 g masla
  • 1 žlica olja

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. V globoki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in sladkor. V posebni posodi stepemo jajca in jih skupaj z maščobo in smetano dodamo moki. Zamesimo gladko testo.
  3. Testo razdelite na 4, 5 ali 6 enakih delov, odvisno od tega, kako spretni ste v raztegovanju skorje, ne da bi se zlomila.
  4. Na peki papirju vsak del razvaljamo na velikost lista, ki ga bomo uporabili. Papir položite na hrbtno stran pekača in ga postavite v pečico. Pečemo 8 do 9 minut. Medtem ko se en oblat peče, razvaljamo drugega. Postopek ponavljamo dokler ne spečemo vseh plasti.
  5. Pustite skorje, da se ohladijo.
  6. Kremo skuhamo tako, da v malo večji posodi zmešamo moko, kakav, del mleka in sladkor. Z metlico mešamo, da v kremi ni grudic. Prilijemo preostanek mleka, postavimo na srednji ogenj in kuhamo približno 10 minut.
  7. Odstavite z ognja, dodajte čokolado, rum in maslo ter dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
  8. Začnite zlagati. Položimo prvi oblat, ga premažemo z delom vroče kreme, položimo drugega, ga ponovno premažemo z vročo kremo. Postopek ponovimo s preostalimi oblati in kremo.
  9. Čez pecivo položite nekaj težkega in pustite, da se hladi – vsaj 5 do 6 ur.
  10. Glazuro naredite tako, da čokolado in maslo stopite na pari, nato pa vmešate olje ter prelijete.

 Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je 8 nasvetov o zvezi, ki so nam jih dale naše babice
Naslednji članek3 dnevne navade, ki vaju bodo zbližale in so boljše za vajin zakon kot skupni dopust