Hitro pripravljena musaka, preprosta in zelo okusna jed iz pečice, ki bo všeč tako otrokom kot odraslim. S plastmi začinjenega krompirja, mletega mesa in mlečno-jajčnega preliva je vedno prava izbira za kosilo.
Sestavine
- 500 g mletega mesa
- 1 kg krompirja
- 1 čebula
- 3 jajca
- 400 ml mleka
- 100 ml paradižnikove omake
- Sol, paprika v prahu, olje
Postopek
- Priprava mesa: Čebulo nasekljajte in na kratko prepražite na malo olja. Dodajte 1/2 žličke paprike in malo vode ter pokuhajte, da se čebula zmehča. Dodajte mleto meso, premešajte in dušite 10–15 minut. Primešajte še paradižnikovo omako.
- Priprava krompirja: Krompir olupite in narežite na ne preveč tanke rezine. Začinite z žličko soli, 2 žličkama rastlinskega olja in žličko paprike. Dobro premešajte.
- Zlaganje musake: Pekač premažite z oljem. V njem izmenično zlagajte plasti krompirja in mesa, dokler ne porabite vseh sestavin. Zaključite s plastjo krompirja.
- Peka – 1. faza: Musako pokrijte s pokrovom ali aluminijasto folijo. Pecite 30 minut v pečici, ogreti na 220 °C.
- Peka – 2. faza: Odstranite pokrov in pecite še 10 minut, da se krompir rahlo zapeče.
- Priprava preliva: V skledi zmešajte 400 ml mleka, 3 jajca in 1 žličko soli. Mešanico prelijte čez musako.
- Zaključek peke: Vrnite musako v pečico za dodatnih 5–10 minut, da se preliv lepo strdi.
- Po želji: Za dodatno bogat okus po vrhu naribajte sir (Edamer ali Goudo) in musako še za 2 minuti postavite v pečico, da se sir stopi in zapeče.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Lahka pekoča piščančja lazanja
Zadnji prispevki
- Tako se znebite občutka krivde, ko rečete “ne”
- Recept za čokoladno pecivo s skuto in malinami – božanskega okusa
- Shranjevanje brez napak: 10 živil, ki jih večina ljudi napačno shranjuje
- Ti triki za zlaganje rjuh vam bodo prihranili živce (in prostor)
- Ta faza je zelo pomembna, če želite dober pridelek paprike
- Naredi sam: Okrasne blazine iz starih majic (brez šivanja)