To je okusna in hranljiva porova enolončnica, ki združuje bogate okuse pražene zelenjave, pečenih mini paradižnikov in nežnega mesa.

Sestavine

  • 1 kg pora
  • 300 g krompirja
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 100 g korenine zelene
  • 40 g masla
  • 100 g slanine
  • 1 žlička mlete rdeče paprike
  • 1 žlica moke
  • 1/2 žličke čilija
  • 1 žlica olivnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • Jušna osnova (po potrebi)
  • 10 mini paradižnikov

Postopek

  1. Čebulo drobno sesekljamo.
  2. Korenček, korenino zelene in krompir naribamo na fini ribež.
  3. Por očistimo in narežemo na trakove široke 1–1,5 cm.
  4. V večjo segreto posodo vlijemo olivno olje in dodamo sesekljano čebulo. Takoj nato vmešamo naribano zelenjavo.
  5. Sestavine solimo in pražimo na srednje visoki temperaturi približno 10–15 minut, da se zmehčajo in razvijejo okus.
  6. Mini paradižnike prerežemo na pol, jih položimo s prerezano stranjo navzgor na pekač, pokapamo z malo olivnega olja in pečemo pod žarom (grill) v pečici približno 15 minut, dokler se rahlo ne zapečejo.
  7. Na zelenjavo dodamo na debelejše rezine nasekljano slanino in jo rahlo popečemo.
  8. Nato dodamo narezan por in posujemo z mleto rdečo papriko in moko.
  9. Dodamo maslo in čili, nato vse skupaj dobro premešamo.
  10. Ko začimbe in maslo razvijejo aromo, prilijemo jušno osnovo toliko, da prekrije sestavine.
  11. Kuhamo na zmernem ognju približno 30 minut, občasno premešamo.
  12. Pečene mini paradižnike vzamemo iz pečice.
  13. Kuhano enolončnico postrežemo v globoke krožnike in vsako porcijo obložimo s pečenimi mini paradižniki.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept: Okusna porova juha s krompirjem in bučnim oljem


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Preverite svoj IQ, najdite jokerja na sliki v 10 sekundah
Naslednji članekTriki naših babic: Kako narediti krofe vzhajane in s širokim belim robom