To je okusna in hranljiva porova enolončnica, ki združuje bogate okuse pražene zelenjave, pečenih mini paradižnikov in nežnega mesa.
Sestavine
- 1 kg pora
- 300 g krompirja
- 1 čebula
- 1 korenček
- 100 g korenine zelene
- 40 g masla
- 100 g slanine
- 1 žlička mlete rdeče paprike
- 1 žlica moke
- 1/2 žličke čilija
- 1 žlica olivnega olja
- Sol in poper po okusu
- Jušna osnova (po potrebi)
- 10 mini paradižnikov
Postopek
- Čebulo drobno sesekljamo.
- Korenček, korenino zelene in krompir naribamo na fini ribež.
- Por očistimo in narežemo na trakove široke 1–1,5 cm.
- V večjo segreto posodo vlijemo olivno olje in dodamo sesekljano čebulo. Takoj nato vmešamo naribano zelenjavo.
- Sestavine solimo in pražimo na srednje visoki temperaturi približno 10–15 minut, da se zmehčajo in razvijejo okus.
- Mini paradižnike prerežemo na pol, jih položimo s prerezano stranjo navzgor na pekač, pokapamo z malo olivnega olja in pečemo pod žarom (grill) v pečici približno 15 minut, dokler se rahlo ne zapečejo.
- Na zelenjavo dodamo na debelejše rezine nasekljano slanino in jo rahlo popečemo.
- Nato dodamo narezan por in posujemo z mleto rdečo papriko in moko.
- Dodamo maslo in čili, nato vse skupaj dobro premešamo.
- Ko začimbe in maslo razvijejo aromo, prilijemo jušno osnovo toliko, da prekrije sestavine.
- Kuhamo na zmernem ognju približno 30 minut, občasno premešamo.
- Pečene mini paradižnike vzamemo iz pečice.
- Kuhano enolončnico postrežemo v globoke krožnike in vsako porcijo obložimo s pečenimi mini paradižniki.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Recept: Okusna porova juha s krompirjem in bučnim oljem
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe