Ko se mehki koščki piščanca in hrustljava slanina spojijo z omako iz smetane, parmezana in česna, dobimo slastno jed, ki navduši že z vonjem. Te testenine so popoln izbor za razvajanje – hitro pripravljene, a izjemno okusne.

Sestavine

  • 250 g piščančjih stegen brez kosti in kože, narezanih na koščke
  • 4 rezine debele slanine, sesekljane
  • 2 žlici začimb za piščanca (ali mešanica soli, popra, paprike in timijana)
  • 1 majhna rumena čebula, drobno narezana
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • ¾ skodelice piščančje jušne osnove
  • ½ skodelice sladke smetane
  • ½ skodelice naribanega parmezana
  • Sveže sesekljan peteršilj (po okusu)
  • 340 g testenin
  • 4 žlice masla
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. Testenine: V večji lonec nalijemo vodo, dodamo ščepec soli in zavremo.
  2. Slanina: V večji ponvi na srednji temperaturi popečemo sesekljano slanino, da postane hrustljava (3–5 minut). Odložimo na krožnik, iz ponve odstranimo večino maščobe, pustimo le 1 žlico.
  3. Piščanec: V ponev dodamo maslo in ga stopimo. Piščanca začinimo in pražimo 4–5 minut, da dobi lepo zapečeno barvo z vseh strani.
  4. Aromatična osnova: Dodamo čebulo in česen, kuhamo še 7 minut, dokler čebula ne postekleni.
  5. Omaka: Prilijemo jušno osnovo in pustimo, da rahlo vre 5–6 minut (v tem času v vreli vodi skuhamo penne al dente in jih odcedimo).
  6. Kremni dodatek: V ponev zlijemo sladko smetano, dodamo ščep soli, poper in peteršilj. Na zmernem ognju kuhamo 2–3 minute.
  7. Zaključek: V omako dodamo kuhane testenine, popečeno slanino in parmezan. Dobro premešamo, da se omaka lepo oprime vsake testenine.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo rastlino marsikdo ne pozna, velja za naravni eliksir mladosti in lepote
Naslednji članekUganka: Vam uspe najti 5 razlik na sliki?