Recept je sicer popolnoma preprost, z naslednjimi navodili pa boste dobili zares popolno pečene perutničke.
Sestavine
- 1 kg piščančjih peruti z že odrezano konico perut
- 30 ml sončničnega olja
- 3 g mlete rdeče paprike, sladke ali pekoče po želji
- 3 g česna v zrncih
- 3 g soli
Premaz:
- 240 g žar BBQ omake
- 80 g medu
- 30 g kečapa
Postopek
- Piščančje peruti prerežemo na dva dela.
- Damo jih v večjo posodo, nato jim dodamo olje in vse skupaj z rokami dobro premešamo.
- V ločeni posodi zmešamo mleto rdečo papriko, zrna česna in sol.
- Zmes potresemo po perutnicah, nato pa še enkrat dobro premešamo z rokami, da se zmes dobro oprime nanje.
- Na pekač, ki je globlji od pečice, položimo peki papir, čez pa rešetko.
- Perutnice razporedimo po rešetki in jih pečemo v pečici, ogreti na 220 stopinj, 20 minut.
- Po 20 minutah vzamemo krila iz pečice, jih obrnemo na drugo stran, nato pa jih vrnemo nazaj in pečemo na 200 stopinjah še 20 minut.
- V tem času v posodi na štedilniku zmešamo žar omako z medom in kečapom ter vse skupaj dobro premešamo.
- Mešanico segrejemo do vretja in nato na majhnem ognju kuhamo 2 minuti.
- Perutnice vzamemo iz pečice in jih z obeh strani namažemo z mešanico.
- Perutnice vrnemo v pečico, ogreto na 220 stopinj, še za 15 minut in vroče postrežemo same ali z vašo najljubšo omako.
Video recept
Zadnji prispevki
- Čistila za WC školjko v resnici sploh ne potrebujete, nadomestite ga lahko s tem (in tudi druga čistila)
- Okusni čokoladni grižljaji brez dodanega sladkorja
- Optična iluzija: Vam uspe najti poškodovan lopar v 10 sekundah?
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega