Recept je sicer popolnoma preprost, z naslednjimi navodili pa boste dobili zares popolno pečene perutničke.

Sestavine

  • 1 kg piščančjih peruti z že odrezano konico perut
  • 30 ml sončničnega olja
  • 3 g mlete rdeče paprike, sladke ali pekoče po želji
  • 3 g česna v zrncih
  • 3 g soli

Premaz:

  • 240 g žar BBQ omake
  • 80 g medu
  • 30 g kečapa

Postopek

  1. Piščančje peruti prerežemo na dva dela.
  2. Damo jih v večjo posodo, nato jim dodamo olje in vse skupaj z rokami dobro premešamo.
  3. V ločeni posodi zmešamo mleto rdečo papriko, zrna česna in sol.
  4. Zmes potresemo po perutnicah, nato pa še enkrat dobro premešamo z rokami, da se zmes dobro oprime nanje.
  5. Na pekač, ki je globlji od pečice, položimo peki papir, čez pa rešetko.
  6. Perutnice razporedimo po rešetki in jih pečemo v pečici, ogreti na 220 stopinj, 20 minut.
  7. Po 20 minutah vzamemo krila iz pečice, jih obrnemo na drugo stran, nato pa jih vrnemo nazaj in pečemo na 200 stopinjah še 20 minut.
  8. V tem času v posodi na štedilniku zmešamo žar omako z medom in kečapom ter vse skupaj dobro premešamo.
  9. Mešanico segrejemo do vretja in nato na majhnem ognju kuhamo 2 minuti.
  10. Perutnice vzamemo iz pečice in jih z obeh strani namažemo z mešanico.
  11. Perutnice vrnemo v pečico, ogreto na 220 stopinj, še za 15 minut in vroče postrežemo same ali z vašo najljubšo omako.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: V 25 sekundah morate najti 10 skritih obrazov
Naslednji članekNe zavrzite stisnjenih polovic limon, lahko jih uporabite