Krompir je eno izmed najbolj univerzalnih živil v naši kuhinji. Pripravimo ga lahko kot prilogo (pražen, pire, pečen, ocvrt ..), v solati in kot glavno jed. Načinov priprave je ogromno. Tokrat vam predstavljamo recept za pečen krompir, ki bo navdušil vsakogar.

Sestavine

  • 700 g majhnega rumenega krompirja
  • 1 čajna žlička soli
  • mlada čebula
  • 100 g sira mozzarella
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 30 g olivnega ali drugega olja
  • 1 čajna žlička mlete rdeče paprike
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 1 čajna žlička sladke paprike
  • 1/2 čajne žličke soli

Postopek

  • Krompir olupimo, damo v lonec in zalijemo z vodo. Solimo in kuhamo 20 minut, oziroma dokler ni mehak.
  • Zelene dele mlade čebule sesekljamo.
  • Sir naribamo.
  • Ko je krompir kuhan, ga odcedimo in postavimo na stran.
  • Česen sesekljamo na srednje drobne kočke.
  • V ponev damo maslo in počakamo, da se stopi.
  • Dodamo še olivno olje in rahlo premešamo.
  • Dodamo česen, ko zadiši, dodamo še poper in premešamo.
  • Sedaj v ponev dodamo še rdečo papriko in sol. Premešamo.
  • Položimo krompir in ga pečemo na olju približno 2-3 minute.
  • Pokrijemo s pokrovom in dušimo nekaj minut.
  • Sedaj po vrhu posujemo čebulo in mozzarela sir.
  • Pokrijemo in počakamo, da se sir stopi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZdrav poletni žar: 5 nasvetov za pripravo zdravih in okusnih obrokov na žaru
Naslednji članekNajpogostejša napaka pred spanjem, zaradi katere ne morete spati