Piščančja rolada, polnjena s šitaki gobami in žajbljem, ovita v pršut, je okusna in navdušujoča jed za vsako priložnost. S priloženo omako iz gob in okusnimi prilogami bo ta recept zagotovo navdušil vašo družino in prijatelje.

Sestavine

  • 1 majhna rumena čebula, drobno narezana
  • 4-5 strokov česna, drobno sesekljan
  • 400 g šitake gob, narezanih na tanke rezine
  • Sveži listi žajblja, drobno narezani
  • 2 žlici masla
  • Olivno olje
  • Sol in sveže mleti črni poper
  • 2 kosa piščančjih prsi brez kože in kosti
  • Rezine pršuta
  • 1 1/2 žlice moke
  • 3/4 do 1 skodelice piščančje juhe
  • 1/4 skodelice smetane za kuhanje

Postopek

  1. Začnite s praženjem čebule in česna: segrejte veliko ponev ter dodajte maslo in olivno olje. Pražite čebulo, da postekleni, nato dodajte česen in gobe šitake. Začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom ter kuhajte, dokler se gobe ne zmanjšajo.
  2. Pripravite piščančje prsi: piščančje prsi narežite na vodoravne rezine. Položite jih med pergamentni papir in tanko potolcite. Začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom.
  3. Nadevajte piščančje prsi: Na piščančje prsi razporedite plast popraženih gob in potresite z žajbljem. Tesno zvijte.
  4. Zavijte piščanca s pršutom: Rezine pršuta eno prekrivajoč drugo položite na peki papir.
  5. Na pršut položite zvite piščančje prsi in jih tesno zvijte v pršutu.
  6. Popečemo: Segrejte litoželezno ponev in piščančje rulade popecite z vseh strani.
  7. Nato jih prenesite v predhodno ogreto pečico in pecite pri 190 °C približno 20 minut ali dokler termometer za meso, vstavljen v sredino, ne zabeleži 74 °C.
  8. Pripravite gobovo omako: Medtem ko piščanec počiva, ponev vrnite na kuhalnik in dodajte maslo ter preostale gobe. Potresite z moko in kuhajte nekaj minut. Dodajte piščančjo osnovo in postrgajte dno ponve, da vključite okuse piščanca. Ko se omaka zgosti, dodajte smetano in zavrite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako navlažiti suh zrak v hiši: Vlažilec zraka naredite sami ali uporabite naslednje trike
Naslednji članekSte božični navdušenec? Rešite kviz in ugotovite