To je preprost in okusen recept za piščančje prsi z bogato omako iz gob. Odličen za kosilo ali večerjo, postrežen z rižem, testeninami ali krompirjem.

Sestavine

  • 2 žlički koruznega škroba
  • 1/2 skodelice mlek
  • 4 polovice piščančjih prsi brez kosti in kože (po približno 110 g)
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 225 g narezanih svežih gob
  • 1/2 srednje velike čebule, narezane na tanke rezine
  • 1/4 skodelice piščančje juhe
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/8 čajne žličke popra

Navodila

  1. Zmešajte koruzni škrob in mleko, dokler zmes ni gladka. Odstavite.
  2. Piščančje prsi položite med dva kosa plastične folije in jih s kladivom za meso rahlo potolčite, dokler niso debele približno 6 mm.
  3. V veliki ponvi segrejte olivno olje na srednji vročini. Piščanca pecite 5-6 minut na vsaki strani, dokler ni zlato rjav in popolnoma pečen.
  4. Piščanca odstranite iz ponve in ga shranite na toplem.
  5. V isto ponev dodajte maslo in ga stopite na srednje visoki vročini.
  6. Dodajte narezane gobe in čebulo ter pražite, dokler se ne zmehčajo, približno 5 minut.
  7. Vmešajte šeri piščančjo juho, sol in poper.
  8. Omako zavrite in pustite, da rahlo vre 1-2 minuti.
  9. Dodajte mešanico koruznega škroba in mleka v ponev ter dobro premešajte.
  10. Omako zavrite in kuhajte 1-2 minuti, dokler se ne zgosti.
  11. Vrnite piščanca v ponev in ga na nizkem ognju pogrejte v omaki.
  12. Postrezite s prilogo po izbiri.

Piščanec z kremasto gobovo omako, zmagovalna ideja za kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Poiščite 17 razlik na sliki, časa imate 1 minuto
Naslednji članekVsa vrtna opravila, ki bi jih morali opraviti septembra