Pred nami je december in čas praznične peke. Predstavljamo vam recept za brezglutenske kroglice, ki so hitro pripravljene, pa še pečice ne boste potrebovali. So okusne in tisto kar je najbolj pomembno DRUGAČNE!

Sestavine:

  • 2 skodelici sladkorja v prahu
  • 1 skodelica arašidovega masla
  • 4 jedilne žlice masla (sobne temperature)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 100 g nasekljane temne čokolade za preliv

Postopek:

Vse sestavine zmešajte z mešalnikom in postavite v zamrzovalnik za 20 minut. V tem času temno čokolado segrejte, da bo tekoča, če želite ji dodajte malo kokosovega olja, da bo lepše teksture. Maso vzemite iz zamrzovalnika in oblikujte kroglice, ki jih potopite v čokoladni preliv ter postavite v hladilnik do serviranja.

Ideja: Lahko jih posujete tudi z mrvicami, ali nataknete na palčko, da dobite cakepops.