Najboljši recept za tiramisu je vedno tisti, ki ga boste dejansko naredili, na srečo pa je ta tako preprost, da vas, če ga želite pripraviti, nič ne ustavi! Brez dragih ali neznanih sestavin, brez napornih korakov in najboljše od vsega? Hladiti se mora vsaj štiri ure ali čez noč (v idealnem primeru), zato je to idealen recept za sladico, ki je pripravljena za naprej!
Potrebovali boste pekač 23 x 23 cm.
Sestavine
- 1 skodelica smetane za stepanje
- 1 skodelica sira mascarpone
- 1/5 skodelice sladkorja v prahu
- 1,5 žličke cimeta
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 2 skodelici brezkofeinske kave
- 1 paket baby piškotov
- 2 žlici žlici kakava v prahu
Postopek
- Stepite smetano, dokler ne nastanejo trdi vrhovi.
- V srednji skledi zmešajte mascarpone, sladkor, 1 čajno žličko cimeta in vanilije, dokler se popolnoma ne povežejo. Dodajte stepeno smetano in jo do gladkega vmešajte v mascarpone.
- Vsak keks potopite v kavo, pri čemer pazite, da jih ne premočite. Kvadratni pekač velikosti 23 x 23 cm obložite s plastjo keksov.
- Polovico mešanice smetane namažite po keksih. Ponovite namakanje kave s preostalimi keksi, da nastane druga plast. Ponovno prelijte s preostalo smetano in ohladite. V hladilniku naj stoji vsaj 4 ure.
- Pred serviranjem posujte s kakavom v prahu in preostalim cimetom.
Zadnji prispevki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah
- Recept za cheesecake s pistacijo, ne boste ga pozabili
- Ti triki bodo podaljšali rok trajanja banan in preprečili, da bi porjavele