Juhe se vedno priležejo k obrokom kot topla predjed, lahko pa tudi glavna, če zraven postrežemo kruhove cmoke ali solato in kruh. Tokrat smo za vas pripravili italijansko fižolovo juho, ki je prijetnega okusa in bo všeč tudi tistim, ki fižola ne obožujejo. Če jih moti konsistenca, ga preprosto spasirate.

Sestavine

  • 2 korenčka
  • 2 majhni čebuli
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1,5 litra (6 kozarcev) vode
  • 3 zrna črnega popra
  • olivno olje
  • 1 steblo zelene
  • 1 pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 2 pločevinki belega fižola
  • 100 g špinače
  • 2 žlički posušene bazilike
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • 100 g špinače
  • Parmezan

Postopek

Postopek je preprost. Le sledite navodilom v videoposnetku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVelikonočno ustvarjanje: Zajček iz brisačke in papirja
Naslednji članekZelenjava, ki odlično uspeva tudi v senčni legi