Sladica za prave ljubitelje kokosa. Hitro pripravljena in brez peke.

Sestavine

Kokosova plast

  • 400 g nasekljanega kokosa
  • 150 g kokosove smetane
  • 75 g  javorjevega sirupa
  • 1 ščepec soli, neobvezno

Čokoladna plast

  • 260 g kapljic temne čokolade
  • 100 g kokosove smetane

Po vrhu

  • Zdrobljen kokos

Postopek

Združite nasekljan kokos, kokosovo smetano, javorjev sirup in ščepec soli v blenderju in mešajte, dokler zmes ne postane gladka.
Mešanico nalijte v pekač (20×20 cm), obložen s peki paprijem. Z gumijasto lopatico močno pritisnite navzdol in zmes zgladite v enakomerno plast. Zamrznite za 30 minut.

Pripravite čokoladni sloj tako, da v skledi združite temno čokolado in kokosovo smetano. Postavite v mikrovalovno pečico in segrevajte v 15-sekundnih intervalih vmes temeljito premešajte.

Na vrh plasti kokosa vlijte čokoladno zmes in jo z gumijasto lopatico razporedimo v enakomerno plast. Po vrhu potresemo nasekljan kokos. Zamrznite za 1 uro ali dokler ni čokolada strjena.