Maline že rastejo in škoda bi bilo, da iz njih ne bi pripravili kakšne dobre sladice. V tem receptu vam predstavljamo pecivo s plastjo kreme iz malin in plastjo kreme iz kokosa, na podlagi iz kokosovega biskvita. Odlično.
Sestavine
- Za biskvit:
- 5 beljakov
- 5 žlic sladkorja
- 100 g kokosa
- 2 žlici moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 3 dcl mleka
- Malinov nadev:
- 500 g malin
- 200 g sladkorja
- 2 vrečki malinovega pudinga
- 2,5 dl vode
- Polnilo 2:
- 5 dl mleka
- 5 rumenjakov
- 200 g sladkorja
- 6 žlic gustina
- 2 dcl sladke smetane
- 100 g mleka v prahu
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- 2 vrečki stepene smetane
Postopek
- Stepemo 5 beljakov s 5 žlicami sladkorja, v čvrst sneg dodamo kokos, moko in pecilni prašek.
- Zmešajte z mešalnikom in položite v pekač velikosti 20×30 cm, ki ste ga predhodno namazali z oljem in posuli z moko.
- Pečemo na 180 stopinjah 15 minut.
- Tople biskvite ne odstranimo iz pekača in jih prelijemo s 3 dl hladnega mleka.
- Malinov nadev: V posodo damo maline, 200 g sladkorja, kuhamo toliko časa, da se sladkor stopi.
- 2 malinina pudinga stepemo z 2,5 dl vode, dodamo k malinam, kuhamo dokler se ne zgosti, malo ohladimo in še toplo premažemo po biskvitu.
- Pustite, da se ohladi.
- Zavremo 4 dl mleka, 100 g sladkorja in 2 vanilijeva sladkorja.
- 5 rumenjakov stepemo s 100 g sladkorja, dodamo 6 žlic gustina in 1 dl mleka, prilijemo k zavretemu mleku in kuhamo dokler se ne zgosti. Dobro ohladite.
- Stepemo 2 dl sladke smetane.
- Hladen nadev dobro stepemo in mu po žlicah z mešalnikom dodajamo stepeno sladko smetano.
- Na koncu dodajte 100 g mleka v prahu.
- Nadev razporedimo po plasti hladnih malin.
- Stepemo 2 vrečki stepene smetane po navodilih na vrečki in obložimo pecivo.
- Po vrhu potresemo kokos.
- V plastično vrečko damo 4-5 žlic kokosa, dodamo 1 žlico malinovega soka, dobro pretresemo, da se kokos obarva z malinami in potresemo pecivo.