V shrambah vam proti koncu zime verjetno ostajajo jabolka, preden ovenijo ali segnijejo jih lahko uporabite za okusen kombiniran jabolčni zavitek, ali kot mu po domače rečemo – jabolčni štrudl.

Sestavine

  • 50 dag vlečenega testa
  • 30 dag moke
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 dl mlačne vode
  • 1 jajce

Jabolčni nadev:

  • 1 kg kislih jabolk (namesto njih lahko vzamemo tudi češnje ali kakšno sladko zimsko bučo
  • 1 žlička cimeta
  • 3 žlice rozin, namočenih v rumu
  • sladkor po potrebi

Skutni nadev:

  • 50 dag skute
  • 1 dl kisle smetane
  • 2 jajci
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja
  • sladkor po potrebi

Priprava

Iz zgoraj navedenih sestavin pripravimo vlečeno testo ali pa uberemo lažjo pot in ga kupimo v trgovini. Jabolka olupimo in jih naribamo. Naribana jabolka odcedimo in iz njih izstisnemo odvečni sok, posujemo z cimetom in jim dodamo rozine ter sladkor po potrebi. Testo razvlečemo na pomokano površino, postati mora tanko kot papir. Skutni nadev pripravimo tako, da razdrobimo skuto, dodamo jajci, kislo smetano, vanilijev sladkor in sladkor po ptorebi. Posujemo ga po razvlečenem testu. Dodamo naribana jabolka in zavijemo.

Pečemo na 180 stopinj celzijah približno 40 minut.