Zagotovo ste že slišali za Nutellamisu. Preprost recept, ki ne zahteva peke, in je primeren tudi za začetnike. Te sladice ne priporočamo, če pričakujete obiske, saj dvomimo, da bo na goste sploh počakala (zagotovo jo boste že prej pojedli). Predlagamo, da raje pripravite kar dvojne sestavine!

Sestavine:

  • 4 žlice Nutelle;
  • 400-500 g sira Mascarpone;
  • sladka smetana (250 – 500 ml);
  • vanilijeva aroma;
  • 2 žlici sladkorja;
  • 2 rumenjaka;
  • 150 ml mleka (3,5 %);
  • 12 baby piškotov;
  • kakav v prahu.

Recept:

Mleko in malo Nutelle damo v posodo/ponev. Segrejemo, le toliko, da se Nutella stopi in premešamo. Odstranimo s štedilnika ter pustimo, da se masa ohladi.
V skledo damo rumenjaka in sladkor. Z žlico premešamo, dokler sestavini ne postaneta enotna zmes. Stepemo sladko smetano. Skupaj z vanilijo (lahko strok, sladkor ali aromo) jo dodamo k rumenjaku in sladkorju. Premešamo. Dodamo Mascarpone in ponovno premešamo.
V mleko z Nutello pomočimo baby piškote, da se napojijo, in jih zložimo v pekač, enega poleg drugega. (Če kupite večje piškote, jih bo dovolj 12, če pa manjše, pa jih boste potrebovali več). Čez premažemo tretjino prej narejene bele kreme. V maso z mlekom zdaj dodamo preostalo Nutello in prelijemo čez to kremo. Nato zopet naredimo sloj bele kreme. Posujemo s kakavom. Skratka: sloj namočenih piškotov; bela krema; nutellina krema; bela krema in posip. Dober tek!