Za božično sladico se spodobi, da ima okus po božiču. Pripravili bomo Panna cotto z božičnim jogurtom in to dan prej, da ne bo prevelika gneča v kuhinji na božični večer.

Servirate jo lahko v plastične ali steklene kozarčke, keramične posodice ali po želji – uporabite domišljijo.

Sestavine panna cotta za 6 oseb:

  • 0,5 l sladke smetane
  • 0,5 l božičnega jogurta (vse bolje založene trgovine ga imajo)
  • 6 lističev želatine (ne uporabljajte želatine fix)
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • zamrznjenei gozdni sadeži za preliv

Priprava:

V večjo posodo zlijte sladko smetano, dodajte vanilijev sladkor in po želji tudi navaden (mi ga ne bomo uporabili, ker nimamo radi preveč sladkih in težkih sladic) in kuhamo do vretja. Ko smetana zavre odstranimo iz ognja. Želatino pripravimo po navodilih – raztopimo jo v hladni vodi in ko se zmehča, jo vmešamo v še vročo smetano, dodamo jogurt in dobro premešamo.

Nalijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik čez noč.

Naslednji dan pred serviranjem samo skuhamo gozdne sadeže, jih malo posladkamo in polijemo čez panna cotto.

Dober tek!


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Jagodni Božički (brez peke in iz treh sestavin)
Naslednji članekKako narediti snežne stopinje Božička?