Ta kremna omaka s parmezanom je gosta, bogata in kremasta, najboljša ob kuhani zelenjavi ali testeninah.
Sestavine:
Maslo: Uporabite nesoljeno maslo, da boste lahko nadzirali količino soli, ki gre v omako
Moka: omaki doda gostoto
Smetana: Ker ni smetanove omake brez smetane
Mleko: Radi uporabljamo kombinacijo smetane in mleka, da omaka ni preveč bogata
Parmezan: Sveže nariban parmezan
Kremni sir: Uporabite samo zato, da dobi bolj kremno teksturo
Sol in poper: Po okusu začinimo, ko se omaka preneha kuhati
Postopek:
V moki stopite maslo in stepite. To je tisto, zaradi česar bo omaka gosta.
Vmešajte v smetano, mleko, parmezan in kremni sir. Še naprej stepajte, dokler se sir popolnoma ne stopi in ne ostane nobenih grudic. Če je omaka preveč gosta, dodajte malo več smetane, dokler ne dobite želene konsistence.
Začinimo s soljo in poprom, nato postrežemo. To omako je najbolje postreči takoj.
Zadnji prispevki
- Neprijeten vonj čevljev bo izginil čez noč, dodati jim morate samo to stvar
- Optična iluzija: Samo 7 % ljudi lahko v 5 sekundah opazi rolko, skrito v garaži! Ste med njimi?
- Božanski polnjen krompir, če ga boste tako pripravili, vam ne bo žal
- Nista dovolj samo sol in voda pri kuhanju krompirja, dodati morate tudi to, da bo še bolj slasten
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #55