Za vse ljubitelje čokolade in višenj je tukaj recept za pecivo, ki jih bo “sezulo”. Odlična kombinacija sladkega in kislega ter mehak biskvit.

Sestavine

  • Biskvit
  • 3 jajca
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 2 žlici olja
  • 6 žlic moke
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1/2 pecilnega praška/5g
  • 200 g odcejenih višenj
  • Preliv
  • 100 ml višnjevega soka
  • 1 žlica sladkorja
  • ekstrakt ruma po želji
  • Krema
  • 350 ml sladke smetane
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • Glazura
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml sladke smetane

Postopek

  • Jajca, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo z električnim mešalnikom.
  • Dodamo olje in nadaljujemo z mešanjem
  • Počasi dodamo še kakav v prahu, moko in pecilni prašek.
  • Narahlo premešamo.
  • Vlijemo v pekač 28 x 18 cm in po vrhu nadevamo odcejene višnje.
  • Pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut.
  • Pripravimo preliv. Zmešamo sok od višenj, sladkor in po želji aromo ruma.
  • Prelijemo čez biskvit, ki smo ga pred tem prepikali.
  • Sladko smetano stepemo (300 ml). Čokolado in 50 ml sladke smetane skupaj stopimo in premešamo. Dodamo v stepeno sladko smetano in dobro premešamo.
  • Premažemo čez ohlajen biskvit in postavimo v hladilnik, da se strdi.
  • 100 g čokolade in 100 ml sladke smetane skupaj stopimo in premešamo.
  • Prelijemo čez ohlajeno kremo.
  • Postavimo v hladilnik za čez noč.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli je brisače in rjuhe priporočljivo prati skupaj?
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #16