Na vrtovih bodo med prvimi pridelki vsekakor okusne rdeče in črne redkvice, ki jih lahko pojemo ogromno, a vendar vseeno ostajajo. Da jih ne bi zavrgli, jih lahko vložite v kisu in pohrustate, ko bo sezona mimo – ne bo vam žal.

Za vložene redkvice potrebujemo:

  • 250 g očiščenih redkvic
  • 1,2 dl alkoholnega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 0,6 dl vode
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička gorčičnih semen

Postopek:

Kozarec za vlaganje operemo in za 15 minut postavimo v segreto pečico (segrejemo jo na 100 stopinj). V tem času očistimo in na kolutke narežemo redkvice. Vodo, sladkor, kis in začimbe damo v lonec in zavremo. Iz pečice vzamemo kozarček in pazimo, da se ga ne dotikamo v notranjosti, vanj damo narezane redkvice in do vrha prelijemo s še vročo tekočino. Kozarec dobro zapremo, ovijemo z deko in pustimo, da se ohladi.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj najprej vidite na fotografiji, pove veliko o vaši osebnosti
Naslednji članekLjubki kužki, ki se jim boste nasmejali iz srca