Na vrtovih bodo med prvimi pridelki vsekakor okusne rdeče in črne redkvice, ki jih lahko pojemo ogromno, a vendar vseeno ostajajo. Da jih ne bi zavrgli, jih lahko vložite v kisu in pohrustate, ko bo sezona mimo – ne bo vam žal.
Za vložene redkvice potrebujemo:
- 250 g očiščenih redkvic
- 1,2 dl alkoholnega kisa
- 1 žlička sladkorja
- 0,6 dl vode
- 1 žlička soli
- 1 žlička gorčičnih semen
Postopek:
Kozarec za vlaganje operemo in za 15 minut postavimo v segreto pečico (segrejemo jo na 100 stopinj). V tem času očistimo in na kolutke narežemo redkvice. Vodo, sladkor, kis in začimbe damo v lonec in zavremo. Iz pečice vzamemo kozarček in pazimo, da se ga ne dotikamo v notranjosti, vanj damo narezane redkvice in do vrha prelijemo s še vročo tekočino. Kozarec dobro zapremo, ovijemo z deko in pustimo, da se ohladi.