Med poletjem pogosto posegamo po hladnih juhah za osvežitev, a tudi topla, gosta juha je lahko zelo okusna, še posebej, če je narejena iz paradižnika, fižola in slanine, kot je v spodnjem receptu.

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 250 g slanine
  • 2 pora
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 2 korenčka
  • 2 rebri zelene z listnatimi vršički
  • 4 stroki česna
  • 1 večji svež lovorov list
  • šopek svežega timijana, peteršilja in žajblja
  • sol in poper
  • 450 g češnjevih paradižnikov
  • 400 g paradižnikove omake
  • 1 l piščančje juhe
  • 400 g belega fižola iz konzerve

Postopek

  1. V globoki kozici segrejte olje na zmernem ognju. Dodajte narezano slanino in pražite, dokler se maščoba ne stopi. Slanino nato odstranite in postavite na stran.
  2. Na preostali slanini maščobi popražite nasekljan por, čebulo, korenje, zeleno, česen, lovorov list in šopek zelišč. Začinite s soljo in poprom ter dušite, dokler se zelenjava ne zmehča.
  3. Primešajte na drobno narezan paradižnik, paradižnikovo omako, piščančjo juho in fižol. Pustite, da zavre, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte 15 do 20 minut oziroma dokler juha ne doseže želene gostote.
  4. Pred serviranjem odstranite in zavrzite šopek zelišč. Postrezite juho, posuto s popečeno slanino.

Recept za bogato paradižnikovo juho z dodatki


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ali lahko v 15 sekundah najdete skrito lestev na sliki?
Naslednji članekOdpoklic izdelka: Če imate ta izdelek doma, ga vrnite na mesto nakupa