Bliža se jesen, ko bo za kosilo pasalo nekaj toplega na žlico. Od golažev do enolončnic, vse se bo prileglo, da nas bo ogrelo in okrepčalo. Tokrat vam predstavljamo recept za mesno enolončnico, ki je zelo enostavna za pripravo in zelo okusna. Pripravite jo, ko bodo dnevi hladnejši – lahko pa že tudi zdaj, jesen je za vrati.
Sestavine
- teletina
- paprika
- paradižnik
- čebula
- korenček
- paradižnikovo mezgo
- koren peteršilja
- lovorov list
- peteršilj
Postopek
- Teletino narežemo na majhne trakove in začinimo z: oljem, oljčnim oljem, soljo, poprom, čilijem. Do uporabe pustite v hladilniku.
- Čebulo narežemo na kocke in pražimo 5 minut. Dodajte korenje.
- Prilijemo 50 ml vode in na kratko pokuhamo. Dodajte 1 žlico rdeče paprike.
- Dodajte meso in pustite, da se praži 15 minut, za boljši okus pa dodajte 1 žlico paradižnikove mezge in lovorov list.
- Dodajte 200 ml vode in korenino peteršilja. Pustimo vreti še 15 minut.
- Papriko narežemo na trakove. Olupite paradižnik. Vse skupaj premešamo in prilijemo 400 ml vode. Kuhajte 30 – 45 minut.
- V posodi zmešajte 1 žlico moke in toplo vodo ter dodajte v juho do želene gostote. Začinimo po okusu in obvezno dodamo peteršilj.
Video recept
Zadnji prispevki
- Krompirja nikoli ne shranjujte na tem mestu, če želite, da bo dolgo obstal
- 5 feng shui trikov: Kako to jesen popestriti svoj dom
- Kako ravnati z rastlinami jeseni: Malo svetlobe in veliko ljubezni za lepši življenjski prostor
- Recept za božanske čokoladne mileram kocke
- Moški, rojeni pod temi znaki zodiaka, na svoje ženske gledajo kot kraljice