Prelep jesenski čas in čudovita prelivanja barv nas kar vabijo v naravo, naj bodo to sprehodi ali manjši pikniki. Je pa tudi čas, ko nas narava obdari z raznimi dobrotami, med katere spadajo tudi buče. Ker pa je pred vrati noč čarovnic lahko buče izrežete in popestrite svoje dvorišče ali balkon, ob opazovanju svojih ali sosedovih umetnin pa si lahko privoščite slastne bučne mafine.

Sestavine, ki jih potrebujete:

– 225 g navadne moke
– 2 žlički pecilnega praška
– 1 žlička mletega cimeta ali 2 žlički bučne začimbe
-100 g sladkorja
– 50 g mehkega svetlo rjavega sladkorja
– 200 g bučnega pireja, ki je lahko domač, če pa domačega nimate je lahko tudi iz pločevinke
– 2 veliki jajci
– 125 g rahlo nasoljenega stopljenega masla

Postopek:

Pečico segrejete na 200 stopinj (180 stopinj ventilatorsko ali na 6 plinsko). Pekač za mafine obložite z modelčki za mafine.
Moko, pecilni prašek, cimet in oba sladkorja zmešajte skupaj v večji skledi (kepe rjavega sladkorja razbijte s prsti). Pire iz buče in jajca stepemo in ga skupaj s stopljenim maslom dodamo k suhim sestavinam, vse skupaj mešamo 1-2 minuti z električnim mešalnikom, da se sestavine povežejo. Pečemo 15 minut, dokler ne vzhaja in zlato porumeni. Mafine lahko shranimo v nepredušni posodi, kjer bodo počakali tri dni. Pa dober tek.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: turški ploščati kruh
Naslednji članek5 živil, ki dejansko škodijo vašim ledvicam


1 komentar

Comments are closed.