Ste pripravljeni, da naredite najbolj okusno pito vseh časov, ki bo obnorela vaše brbončice? Banane, čokoladni namaz in krhko testo vas ne bo razočaralo z okusom, zato bo pite hitro zmanjkalo. Priporočamo, da naredite kar dve!
Sestavine
- 2 veliki banani
- 20 g masla
- 1 žlica sladkorja
- 1 jajce
- 40 g sladkorja
- paket vanilijevega sladkorja
- 80 g rastlinskega olja (poljubnega)
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlica čokoladnega namaza (ali več – po okusu)
- nekaj sladkorja v prahu za posip (ni obvezno)
Postopek
Najprej pripravite testo. V skledo dodajte jajce, sladkor in vanilijev sladkor ter penasto umešajte. Prilijte olje in dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Dodajte še moko, ki jo presejete čez cedilo ter pecilni prašek. Vse sestavine dobro pregnetite, da dobite kompaktno testo. 2/3 testa postavite v hladilnik za 30 minut, drugo tretjino pa v zamrzovalnik.
Ko je testo v hladilniku počivalo, ga razporedite v namaščen pekač (uporabite standarden pekač za pite – fi 23-25 cm). Testo premažite s čokoladnim namazom.
Narežite banani na kolute (enakomerno). V ponvi nad ognjem stopite maslo in dodajte sladkor, počakajte, da karamelizira in dodajte banane. Mešajte dobro minuto in odstavite ter hladite približno 2 minuti. Prelijte čez čokoladni namaz. Na vrh pa naribajte preostanek testa, ki se je hladilo v zamrzovalniku.
Pecite na 180 °C približno 25 – 30 minut.
Video recept:
Zadnji prispevki
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse
- Optična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah imate dober vid
- Recept za leno pito z višnjami in kokosom, navdušeni boste
- Naredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način