Domače granola ploščice s čokolado in arašidi so idealen prigrizek za vsako priložnost. So preproste za pripravo in polne hranljivih sestavin, ki vas bodo napolnile z energijo.

Sestavine

  • ¼ skodelice medu
  • ¼ skodelice masla
  • ⅓ skodelice rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ¼ čajne žličke soli
  • ½ skodelice arašidovega masla (gladkega)
  • 2 ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • ½ skodelice praženih soljenih arašidov
  • ¼ skodelice mini čokoladnih koščkov

Postopek

  1. Pekač velikosti 23×23 cm obložite s papirjem za peko, pri čemer naj papir visi čez dve strani. Poškropite s pršilom za kuhanje.
  2.  V srednji lonec dodajte med, maslo in rjavi sladkor. Na srednjem ognju kuhajte, dokler se maslo ne stopi in sladkor raztopi, občasno premešajte. Ko mešanica zavre, pustite rahlo vreti 1 minuto in medtem stalno mešajte.
  3. Lonec odstavite z ognja in primešajte vanilijo, sol in arašidovo maslo.
  4. V lonec dodajte ovsene kosmiče in pražene arašide ter dobro premešajte, da ni suhih kosmičev.
  5.  Mešanico prestavite v pripravljen pekač. Z lopatico ali namaščeno merilno skodelico trdno pritisnite mešanico v pekač.
  6. Počakajte približno 10 minut, nato po vrhu potresite mini čokoladne koščke in jih s skodelico rahlo pritisnite v zmes.
  7. Granola ploščice pustite, da se hladijo vsaj 2 uri. Nato jih s pomočjo papirja za peko dvignite iz pekača, jih položite na desko za rezanje in narežite na želene oblike.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vaš vid je izjemen, če najdete 3 skrite zajce v 13 sekundah
Naslednji članekZakaj hladilnik smrdi? Odgovor se skriva v teh 5 navadah