Orehove palačinke polnjene z vanilijevim pudingom oblite s čokolado. Izredno okusna hitra sladica, ki jo preprosto morate poskusiti. Odlične so tudi prazne, a z vanilijevo pudingovo kremo in belo čokolado imajo poseben okus.

Sestavine

  •  4 jajca
  •  75 gramov sladkorja
  •  1 velika žlica vaniljeve arome (ali hladne vode)
  •  1 velika žlica ruma
  •  500 ml mineralne vode
  •  500 ml  hladnega mleka
  •  50 g stopljenega masla
  •  430 g gladke pšenične moke
  •  7 g soli
  •  200 g mletih orehov

 Vanilijeva krema:

  •  1 prašek za vanilijev puding
  •  400 ml mleka
  •  100 g poljubne bele čokolade

 Za preliv:

  •  50 g stopljene čokolade
  • malo rastlinskega olja, s katerim s čopičem premažemo ponev za palačinke

Postopek

  1. 4 jajcem dodamo sladkor in dobro premešamo.
  2. Dodamo vaniljevo aromo in rum (če ga nimamo oz. ne uporabljamo, dodamo enako količino vode) in še enkrat na kratko premešamo.
  3. Zdaj dodamo mineralno vodo (lahko tudi navadno vodo) in hladno mleko.
  4. Dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.
  5. Moko posolimo, premešamo in skupaj z mletimi orehi stresemo v mokre sestavine.
  6. Dobro premešamo in pustimo zmes za orehove palačinke 10 minut na sobni temperaturi
  7. Medtem ko zmes za orehove palačinke “počiva”, je treba ponev segreti na precej visoko temperaturo. Seveda temperatura ne sme biti premočna in nastavljena na maksimum.
  8. Vročo ponev premažemo z malo olja in takoj vlijemo standardno količino zmesi za orehove palačinke.
  9. Orehove palačinke pečemo eno minuto na eni in pol minute na drugi strani. Dobili bomo 20 palačink.
  10. V ponev dodamo 350 ml mleka s 50 g sladkorja in zavremo. V skodelici ob strani dobro premešamo prašek za vanilijev puding s 50 ml hladnega mleka, da ne bodo nastale grudice.
  11. Takoj, ko mleko in sladkor zavreta, dodamo mešanico s pudingom v skodelico in močno mešamo približno 1 minuto.
  12. Ugasnemo ali odstranimo z ognja, nato takoj dodamo belo čokolado in dobro premešamo.
  13. Vsako orehovo palačinko takoj namažemo z vročo kremo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #54
Naslednji članekOptična iluzija: Vsakdo lahko opazi mačko, a le tisti z visokim IQ lahko najdejo skrito ribo