Verjetno ste kdaj že pripravili biskvit za pecivo, ki je bil na koncu zbit in trd. No, po tem receptu bo vsaka torta puhasta in zelo dobrega okusa.

Sestavine

  • 9 jajc
  • 270 g sladkorja v prahu
  • 180 g navadne moke
  • 120 g škroba
  • vrečka pecilnega praška (16 g)
  • 1 limona – lupina in sok
  • 75 ml olja (olivno ali sončnično)

Postopek

  1. Pripravimi 9 jajc in ločimo beljake od rumenjakov.
  2. Beljake le malo stepemo, da postanejo tekoči in jim začnemo po žlicah dodajati 270 g sladkorja v prahu.
  3. Stepamo dokler ne dobimo penaste in čvrste mase.
  4. Medtem zmešamo 180 g navadne moke, 120 g škroba in 1 vrečko pecilnega praška.
  5. Ko sta beljak in sladkor dovolj stepena, mikser odstavimo, dodamo rumenjake in na kratko premešamo z metlico.
  6. Dodamo lupinico in sok ene limone ter premešamo.
  7. Pripravimo 75 ml olja.
  8. Maso začnemo dodajati izmenično z moko, rahlo premešamo in dodajamo malo olja.
  9. Premešamo, ponovno dodamo maso z moko in tako nadaljujemo dokler ne porabimo moke in olja.
  10. Vse skupaj nežno mešamo, dokler ne dobimo zelo fine in enotne mase.
  11. Pripravimo večji pekač.
  12. Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.
  13. Zmes za biskvit nežno prestavimo v pekač in jo dobro poravnamo tako, da jo potegnemo do robov, da se med peko ne potegne navznoter.
  14. Pečemo pri 170 °C 15 do 20 minut, odvisno od moči pečice.
  15. Ko vzamemo iz pečice, jo pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi.
  16. Ko je ohlajen ji odrežemo robove in jo prepolovimo ter vsako polovico vodoravno prerežemo, da skupaj dobimo 4 biskvite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTrik, s katerim se znebite vonjav iz koša za smeti
Naslednji članekOptična iluzija: V gozdu je žival in le 1 % ljudi jo opazi