Verjetno ste kdaj že pripravili biskvit za pecivo, ki je bil na koncu zbit in trd. No, po tem receptu bo vsaka torta puhasta in zelo dobrega okusa.
Sestavine
- 9 jajc
- 270 g sladkorja v prahu
- 180 g navadne moke
- 120 g škroba
- vrečka pecilnega praška (16 g)
- 1 limona – lupina in sok
- 75 ml olja (olivno ali sončnično)
Postopek
- Pripravimi 9 jajc in ločimo beljake od rumenjakov.
- Beljake le malo stepemo, da postanejo tekoči in jim začnemo po žlicah dodajati 270 g sladkorja v prahu.
- Stepamo dokler ne dobimo penaste in čvrste mase.
- Medtem zmešamo 180 g navadne moke, 120 g škroba in 1 vrečko pecilnega praška.
- Ko sta beljak in sladkor dovolj stepena, mikser odstavimo, dodamo rumenjake in na kratko premešamo z metlico.
- Dodamo lupinico in sok ene limone ter premešamo.
- Pripravimo 75 ml olja.
- Maso začnemo dodajati izmenično z moko, rahlo premešamo in dodajamo malo olja.
- Premešamo, ponovno dodamo maso z moko in tako nadaljujemo dokler ne porabimo moke in olja.
- Vse skupaj nežno mešamo, dokler ne dobimo zelo fine in enotne mase.
- Pripravimo večji pekač.
- Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.
- Zmes za biskvit nežno prestavimo v pekač in jo dobro poravnamo tako, da jo potegnemo do robov, da se med peko ne potegne navznoter.
- Pečemo pri 170 °C 15 do 20 minut, odvisno od moči pečice.
- Ko vzamemo iz pečice, jo pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi.
- Ko je ohlajen ji odrežemo robove in jo prepolovimo ter vsako polovico vodoravno prerežemo, da skupaj dobimo 4 biskvite.
Video recept
Zadnji prispevki
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe
- Hitreje za kosilo ne gre: Testenine s kremnim sirom
- Kako si lahko pomagate ob kronični utrujenosti