Ta odličen recept sem dobil od svojega prijatelja, sam pa sem dodal še nekaj mojih najljubših začimb in okusov. Domača omaka res ponese ta recept na prvo mesto.

Poskusite ga še vi in nam povejte vaše mnenje.

Sestavine:

  • 45 dag piščanca (narezanega na majhne koščke)
  • Pol žličke soli
  • 1⁄4 žličke popra
  • 1⁄4 žličke mletega česna
  • 3⁄4 lončka koruznega škroba
  • 2 velika jajca, stepena
  • 0,1l repičnega olja
  • Sladko ­kisla omaka
  • 1 lonček sladkorja
  • 1/3 lončka kečapa
  • 1 žlička mletega česna
  • 132 ml kisa
  • 1 žlica sojine omake

Navodila:

1. Piščanca, koruzni škrob, sol, poper in česen položite v vrečko na zip in tresite, dokler ni piščanec enakomerno prevlečen z maso.

2. Segrejte polovico olja v veliki ponvi za cvrenje, na srednji temperaturi. Piščanca pomočite v jajčno zmes in ga z vilicami prenesite v ponev (jaz sem najprej naredil pol količine). Pocvrite piščanca na obeh straneh (po približno 2 minuti na vsako stran). Obožite pekač s folijo in nanj položite piščanca.
Uporabljeno olje od cvrenja zavrzite in preostalo polovico segrejte ter dokončajte piščanca.

3. Pečico segrejte na 162°C.

4. V srednje veliki posodi skupaj stepite vse sestavine za omako.

5. Z omako prelijte piščanca in ga pecite 20 minut. Nato piščanca še obrnite, da bo omaka enakomerno porazdeljena. Spet pecite 15­20 minut.

6. Dervirajte z rižem in zelenjavo.

Uživajte!

Kaj mislite o tem članku?