Ta sladoledna torta združuje brezčasne okuse čokolade, vanilije in jagodnega sladoleda na okusnem biskvitu. Popolna za praznovanja ali kot osvežilna sladica v toplem dnevu.

Sestavine

Kakavov biskvit

  • 1 veliko jajce
  • 70 g sladkorja
  • 5 g vanilijevega ekstrakta
  • 1 g soli
  • 70 g rastlinskega olja
  • 30 g nesladkanega kakava v prahu
  • 30 g večnamenske moke

Čokoladni sladoled

  • 240 g smetane za stepanje, ohlajena
  • 200 g sladkanega kondenziranega mleka
  • 30 g nesladkanega kakava v prahu
  • 1 g soli

Jagodna omaka

  • 200 g jagod, svežih ali zamrznjenih
  • 30 g sladkorja
  • 30 ml limoninega soka

Jagodni sladoled

  • 200 g smetane za stepanje, ohlajene
  • 200 g sladkanega kondenziranega mleka
  • Jagodna omaka

Vanilijev sladoled

  • 240 g smetane za stepanje, ohlajena
  • 200 g sladkanega kondenziranega mleka
  • 10 g vanilijevega ekstrakta
  • 1 g soli

Za okras

  • sveže jagode
  • čokoladni bonboni
  • sladkor v prahu

Postopek

  1. Pripravite kakavov biskvit.
  2. Pečico segrejte na 180 C. Namastite in obložite 20 cm pekač s pergamentnim papirjem.
  3. V skledi stepite jajce s sladkorjem, soljo in ekstraktom vanilije, dokler se dobro ne premešajo.
  4. Dodajte olje.
  5. Dodajte moko in kakav v prahu ter stepite, da se popolnoma premešata.
  6. Testo vlijte v pripravljen pekač.
  7. Pecite 10-12 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ni čist ali z nekaj vlažnimi drobtinami.
  8. Naj se popolnoma ohladi.
  9. Pripravite jagodni sladoled.
  10. Jagode, sladkor in limonin sok dajte v majhno ponev in postavite na srednji ogenj.
  11. Zavrite in kuhate približno 5 minut oziroma dokler se ne zgosti.
  12. Odstranite z ognja in presejte, da odstranite semena. Naj se popolnoma ohladi.
  13. Pripravite čokoladni sladoled.
  14. V veliki skledi stepite smetano, dokler ne nastanejo trdi vrhovi.
  15. Zmešajte sladkano kondenzirano mleko, sol in kakav v prahu, da se dobro povežejo.
  16. Torto prestavite na servirni krožnik.
  17. Okoli torte dodate tortni obroč in obložite z acetatno folijo.
  18. Zmes za čokoladni sladoled prelijemo po torti. Zgladite vrh.
  19. Zamrznite za 1-2 uri, dokler se rahlo strdi.
  20. Pripravite jagodni sladoled.
  21. V veliki skledi stepite smetano, dokler ne nastanejo trdi vrhovi.
  22. Zmešajte sladkano kondenzirano mleko in jagodno omako, dokler se dobro ne povežeta.
  23. Mešanico jagodnega sladoleda prelijte čez plast zamrznjenega čokoladnega sladoleda.
  24. Vrh zgladite z lopatico.
  25. Zamrznite še 1-2 uri, dokler se rahlo strdi.
  26. Pripravite vanilijev sladoled.
  27. V veliki skledi stepite smetano, dokler ne nastanejo trdi vrhovi.
  28. Zmešajte sladkano kondenzirano mleko, sol in vanilijev ekstrakt, dokler se dobro ne poveže.
  29. Zmes vaniljevega sladoleda prelijete čez jagodno plast. Zgladite vrh.
  30. Zamrznite za 6 ur ali čez noč, da se popolnoma strdi.
  31. Torto okrasite s svežimi jagodami in čokoladnimi bonboni ali koščki.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNarcistični manipulator: Tako ga prepoznati in se z njim soočiti
Naslednji članekUganka: Najdite 3 razlike med slikama, naloga ni tako preprosta