Ta sladoledna torta združuje brezčasne okuse čokolade, vanilije in jagodnega sladoleda na okusnem biskvitu. Popolna za praznovanja ali kot osvežilna sladica v toplem dnevu.
Sestavine
Kakavov biskvit
- 1 veliko jajce
- 70 g sladkorja
- 5 g vanilijevega ekstrakta
- 1 g soli
- 70 g rastlinskega olja
- 30 g nesladkanega kakava v prahu
- 30 g večnamenske moke
Čokoladni sladoled
- 240 g smetane za stepanje, ohlajena
- 200 g sladkanega kondenziranega mleka
- 30 g nesladkanega kakava v prahu
- 1 g soli
Jagodna omaka
- 200 g jagod, svežih ali zamrznjenih
- 30 g sladkorja
- 30 ml limoninega soka
Jagodni sladoled
- 200 g smetane za stepanje, ohlajene
- 200 g sladkanega kondenziranega mleka
- Jagodna omaka
Vanilijev sladoled
- 240 g smetane za stepanje, ohlajena
- 200 g sladkanega kondenziranega mleka
- 10 g vanilijevega ekstrakta
- 1 g soli
Za okras
- sveže jagode
- čokoladni bonboni
- sladkor v prahu
Postopek
- Pripravite kakavov biskvit.
- Pečico segrejte na 180 C. Namastite in obložite 20 cm pekač s pergamentnim papirjem.
- V skledi stepite jajce s sladkorjem, soljo in ekstraktom vanilije, dokler se dobro ne premešajo.
- Dodajte olje.
- Dodajte moko in kakav v prahu ter stepite, da se popolnoma premešata.
- Testo vlijte v pripravljen pekač.
- Pecite 10-12 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ni čist ali z nekaj vlažnimi drobtinami.
- Naj se popolnoma ohladi.
- Pripravite jagodni sladoled.
- Jagode, sladkor in limonin sok dajte v majhno ponev in postavite na srednji ogenj.
- Zavrite in kuhate približno 5 minut oziroma dokler se ne zgosti.
- Odstranite z ognja in presejte, da odstranite semena. Naj se popolnoma ohladi.
- Pripravite čokoladni sladoled.
- V veliki skledi stepite smetano, dokler ne nastanejo trdi vrhovi.
- Zmešajte sladkano kondenzirano mleko, sol in kakav v prahu, da se dobro povežejo.
- Torto prestavite na servirni krožnik.
- Okoli torte dodate tortni obroč in obložite z acetatno folijo.
- Zmes za čokoladni sladoled prelijemo po torti. Zgladite vrh.
- Zamrznite za 1-2 uri, dokler se rahlo strdi.
- Pripravite jagodni sladoled.
- V veliki skledi stepite smetano, dokler ne nastanejo trdi vrhovi.
- Zmešajte sladkano kondenzirano mleko in jagodno omako, dokler se dobro ne povežeta.
- Mešanico jagodnega sladoleda prelijte čez plast zamrznjenega čokoladnega sladoleda.
- Vrh zgladite z lopatico.
- Zamrznite še 1-2 uri, dokler se rahlo strdi.
- Pripravite vanilijev sladoled.
- V veliki skledi stepite smetano, dokler ne nastanejo trdi vrhovi.
- Zmešajte sladkano kondenzirano mleko, sol in vanilijev ekstrakt, dokler se dobro ne poveže.
- Zmes vaniljevega sladoleda prelijete čez jagodno plast. Zgladite vrh.
- Zamrznite za 6 ur ali čez noč, da se popolnoma strdi.
- Torto okrasite s svežimi jagodami in čokoladnimi bonboni ali koščki.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe